Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. g2em3

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    61
    Likes Received:
    23
    Is there a higher quality GPS module that could be installed?

    I have not researched the H but with my previous experience with Flight Controllers like CC3D, Revolution, etc there were better quality GPS modules you could install.

    I dont have a clue how to rate/ compare the accuracy of a GPS and was curious how good the H unit is compared to other options and is it even a possibility to install a better unit?
     
  2. ArnhemAnt

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    128
    Likes Received:
    32
    Location:
    Northern Territory, Australia
    Interesting question. I've been thinking the same thing. I think it will depend on coding, etc

    Keen to see what other members have to say about this topic.

    I should note that my interest in this is just that - purely interest. From my experience with the YTH, I am pretty happy with the current config, but if there is a way to make it even better, then that is certainly worth looking at.
     
  3. Rayray

    Rayray Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jun 3, 2016
    Messages:
    1,225
    Likes Received:
    386
    Location:
    Pine Forests of Deep East Texas
    My H itself seems pretty sensitive picking up the GPS birds, even under trees, but the ST-16 does not do as well.
     
  4. Tuna

    Joined:
    Jun 9, 2016
    Messages:
    632
    Likes Received:
    570
    Location:
    UK
    I'm not sure how you'd benefit. If the GPS unit in the H is working, it is rock solid. There are a small number of faulty units, but the answer to that is to get it fixed, not switch to an unsupported third party unit.
     
  5. g2em3

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    61
    Likes Received:
    23
    I was thinking if the options were available with a better -dbm sensitivity and a faster Hz update rate and you could unplug and plug in a new one then it might be worth looking at. I have yet to take my H apart so I have no idea if the GPS is all soldered into the main board etc. I don't see why the code would need to change if the GPS communication parameters are the same.
     
  6. jaykay2

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    57
    Likes Received:
    23
    Location:
    portugal
    IF you look at this video,



    go to 06:30 and you see the GPS in the top half of the shell
     
  7. g2em3

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    61
    Likes Received:
    23
    Is it the little white block near that fat red wire?
     
  8. jaykay2

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    57
    Likes Received:
    23
    Location:
    portugal
    No!!! that is the on/off switch, opposite end to that,
    when he rotates it round at exactly 06:38 in to the video,
    why don't you contact Tigger, he is very approachable