Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. David Armstrong

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    297
    Likes Received:
    64
    Does the ST16 work with the Yuneec Flight simulator?
    I have followed all of the instructions I have found online, but my ST16 doesn't show the dongle when I am on the Bind page.
     
    Dragonflyerthom likes this.
  2. Mauro De Mello

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    4
    Hey...
    I already try it... and its working...

    when you open the software in the computer you click on the top in "RADIO" then in "BIND YUNEEC USB RECEIVER"...

    after that, go to your ST16, and refresh the Bind screen...
    then will show to you the dongle receiver...

    you are done...

    ( dont forget to put the speed to the ST16 in rabbit mode or you will not go up in the sky... LOL )
     
  3. Dragonflyerthom

    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    359
    Location:
    Gurdon, Ar
    Very interesting. This is new for the ST16.
     
  4. David Armstrong

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    297
    Likes Received:
    64
    For some reason, the dongle is still not showing up on my Bind screen. I even created a new model, but nothing comes up.
     
  5. David Armstrong

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    297
    Likes Received:
    64
    Okay, I tried it on a different computer and it is working now. Thanks!
     
  6. David Armstrong

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    297
    Likes Received:
    64
    Will the yuneec dongle and ST16 work with any other flight simulators. Preferably Quad or Hexacopters.
     
  7. David Armstrong

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    297
    Likes Received:
    64
    Is the ST16 & dongle compatible with the RealFlight Drone SIM?
     
  8. Air Pauly

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    189
    Likes Received:
    44
    yay at last we have the H !!......love the landing gear lol
     
  9. Mil$vu

    Joined:
    Jun 18, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Where can you purchase a dongle that will work with the typhoon H? I see models that work with the Q 500 in there groundstations but not for the ST 16 for the typhoon H. What is the exact name of the software that you need to go with the dongle for windows? Where can it be downloaded? Excuse all my questions please!
     
  10. Eagle's Eye Video

    Joined:
    Oct 16, 2016
    Messages:
    253
    Likes Received:
    58
    Location:
    Albuquerque NM
    The dongle is simply a wireless USB connector. The same one is used for all models.
    What you need to be sure of, is to get the the 3.0 version of the simulator software...
    the Typhoon H is an available choice in that version.

    Download here:

    http://download.yuneec.com/UAV_Pilot/UAV_Pilot/UAV-Pilot_3.0_setup.exe

    This video demonstrates how to install, bind and use the simulator...
    the only difference is to choose the H as the selected model:

     
  11. Mil$vu

    Joined:
    Jun 18, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thank you
     
  12. Mil$vu

    Joined:
    Jun 18, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I will order the dongle. It might be better for the sellers of the dongle not to list which models it is compatible with if it works with all models. Can be a bit confusing for us new bee's. Thank you again for the help.