Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. DroneClone

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    7
    Location:
    Texas
    Just realized something after 50+ flights on my H. If you switch to "Setting" on the 16, And it asked"Are You Sure, St16 Will Disconnect From H "(Or something Along that line!) And select "Yes" it will kill the motors! I never messed with this ever and would never do during a flight !. But It does this during idle on the ground, I am curious if you switch while in flight , that it will kill motors and you will drop like a brick ! I definitely won't be trying to see if it does? LOL, But curious, as that would be a BIG NO NO ! Has anyone tried this or have facts that it would? Could be a issue with those who are not aware ! :eek:
     
    humboldt 707 likes this.
  2. Skypicswa

    Joined:
    Mar 5, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    22
    You know I never even thought about this

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
     
    DroneClone likes this.
  3. K3CFPV

    Joined:
    May 11, 2016
    Messages:
    94
    Likes Received:
    76
    Location:
    Monrovia, MD
    I would HOPE that the programmers were smart enought to check to see if the current altitude is above (or below) the initialization point by more than a certain amount that it would either not allow you accidently kill the motors, or give you another warning that it can't comply because you are in flight and doing so would be a BIG safety issue. Maybe I can do a test by initializing the H on the ground, then move it up to the porch so that I get a different altitude reading (but still just in idle) and see what happens.
     
    #3 K3CFPV, Jul 17, 2016
    Last edited: Jul 17, 2016
    DroneClone likes this.
  4. DroneClone

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    7
    Location:
    Texas
    Yes, I was wondering the same, does the barometer or speed of motors send a signal to main control that you are in the air/off ground ! All I know is in idle, whether on the ground or on a table 5 feet off the ground, Poof ! Off they go ! And since the basic H has no IPS yet, it cannot sense ground levels as of yet !
     
  5. druiz100

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    123
    Likes Received:
    40
    Very easy to try this. I am guessing it should. Since the H dont have IPS, put in it hover about 6 to 6.5 feet off ground have a buddy walk under it, put landing gear down. tell buddy to lightly hold landing and try it. if it keeps flying ok, if not your buddy is there to grab it.
     
    DroneClone likes this.
  6. DroneClone

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    7
    Location:
    Texas
    I leave that one to you and your buddy ! LOL !:rolleyes: I don't have no buddies ! LOL! And I like it that way ! ;)
     
    humboldt 707, Milt and Hoss like this.
  7. Paladin

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    441
    Likes Received:
    152
    Location:
    Pittsburgh
    I would guess that since your H will hover and is "supposed" to RTH if it looses signal from the ST16, that it would act the same way.

    The H does not know if it simply got too far from the ST16 or if you killed the signal, it only knows it is no longer talking to it.

    No reason to think otherwise.

    Now I will be proven wrong. i:)i
     
  8. Milt

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    142
    Likes Received:
    44
    Location:
    Naples, Fl
    I'm with you DC, I noticed when you start the motors and have them idling, even if you are in Pad or Systems settings or
    Channel Settings or Model select, as soon as you click OK the motors will shut off, I for one will never test it in flight. Don't see the
    reasoning to look other places while flying.
     
    DroneClone likes this.
  9. Milt

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    142
    Likes Received:
    44
    Location:
    Naples, Fl
    I have updated the firmware yesterday and it only takes about 42 - 45 seconds to connect now. I turn on the 16 then in 2 sec turn on the H
    Works for me.
     
    TopFlightTexas and DroneClone like this.