Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

Tags:
  1. Andrea

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    5
    Location:
    Lugano
    My Typhoon H with the last firmware loses wifi after a few minutes of flight, and the recording stops. The wifi will resume after about a minute and then not lose more. I read that others have this problem, it is a bug of Yuneec? It 'may be fixed with an update of the firmware or is there something else to do?
     
  2. DroneClone

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    8
    Location:
    Texas
    What is the start up procedure you are using? ST16 first or H ? Never had this issue to date
     
  3. Andrea

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    5
    Location:
    Lugano
    ST16 first then H
     
    DroneClone likes this.
  4. Eric

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    336
    Likes Received:
    278
    I had the same issue twice. can't explain why
     
  5. LooseSid

    Joined:
    May 18, 2016
    Messages:
    81
    Likes Received:
    39
    Location:
    UK
    I've had it also a few times. It has coincided with lifting the landing gear up. It's annoying as the camera has needed to be reset each time as well.
     
  6. DroneClone

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    8
    Location:
    Texas
    Correct according to manual
     
  7. DroneClone

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    8
    Location:
    Texas
    Call Yuneec for assistance perhaps, as that is unknown to me
     
  8. Graham

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    86
    Yes, mostly coincident with gear up or down. I think using the Wi-Fi shortcut may help, at least it has on the last 6 or so flights.
     
  9. charliehorse

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    145
    Likes Received:
    39
    Mine did the same before it went back bricked.
    Is it only Euro H's that have the issue?
    Could the lower Euro power be the problem.
    Hope to have replacement this week.
     
  10. Sparkorc

    Joined:
    May 24, 2016
    Messages:
    281
    Likes Received:
    73
    I had the same issue today just the once I immediately moved it away from some trees and left it hovering, whilst I went in to the settings and re selected the camera and wi-fi connection resumed almost straight away, although I believe the original camera settings were lost, at least that's what the captured video shows.
     
  11. JohnL

    Joined:
    May 2, 2016
    Messages:
    486
    Likes Received:
    227
    Location:
    Gratallops, Spain
    Sid, this is exactly my problem too. My video link (wi-fi) cuts out whenever I raise the gear. Then I have to sit there and hover for a couple of minutes until it reconnects. I'm so sick and tired of this problem (plus the fact that my video is not sharp at all), plus the fact that my microSD slot on my ST16 is broken that I'm preparing to send the whole thing in to Yunnec Europe for repair or replacement. What a cluster-f**k!
     
  12. yuneec53

    Joined:
    Mar 18, 2016
    Messages:
    345
    Likes Received:
    87
    Location:
    london UK
    Yes I had this a couple of times. But today no problem at all. Annoying when it happens yes. Let us hope that when the new firmware comes out this will be cured. A technician at Yuneec UK said they are aware of the wifi connection in general.
     
  13. Andrea

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    5
    Location:
    Lugano
    In today's flight just left I raised the landing gear but the wifi was not disconnected. After about three minutes lost the wifi, then after a minute he was reconnected, and no longer lost. This is the fourth or fifth flight and the wifi is always disconnected flying after two or three minutes from the take-off.
     
  14. Excel-319

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have same problem, selecting gear up wi-fi disconnected and have to wait several minutes to wi-fi reconnect.
    This happens every flight and some flight wi-fi disconnect after 5-8 min flight time, Wi-fi connection is not good and i loosing flight time with Camera.
    Have not performed any long distance flight's, Max 150m and height 100m .
     
  15. Badala

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Messages:
    29
    Likes Received:
    20
    Me too...always on the first flight, as soon as I gear up it disconnects. Then I can land, take-off, land, raise o lower the gear and it never disconnects. Only the first time. It is a weird bug. For sure a software problem, otherwise it should happen random during the flight.
    EU version.
     
  16. Maik

    Joined:
    Jun 17, 2016
    Messages:
    81
    Likes Received:
    14
    First flight and had the same issue. Did not notice recording had stopped. Resulting in a very short video... Also I have an eu version...
     
    D See Ker likes this.
  17. Andrea

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    5
    Location:
    Lugano
    It seems to be a common issue, at least in the European version. I wrote a few days ago to Yuneec Europe but no one answered.
     
  18. OnTheRopes

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Messages:
    393
    Likes Received:
    151
    Location:
    Peak District, UK
    I spoke with Yuneec UK who said this would be addressed in a firmware update, but it was not ready yet.
     
  19. CAPTAINDRONE

    Joined:
    Apr 4, 2016
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    843
    Location:
    Ottawa, Canada
    My guess would be that the reason the video goes out in conjunction with the landing gear is due to the location of this antenna located near the landing gear. I didn't think it had anything to do with the video, but perhaps on some models it gets crimped in the landing gear which causes something to cause the video to go out.

    ANT_1.jpg
     
    JohnL likes this.
  20. Snagglesworth

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    42
    Likes Received:
    18
    That antenna is one of the two RC antennas, one on each side. The video antenna is a cloverleaf design located below the camera lens.