Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. luna

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    105
    Likes Received:
    25
    Don't get me wrong i really like my thyphoon H but men i miss a lot of option like in the dji app.
    I come from a ph4 and then with the typhoon H it looks you going 10 years back.

    No sd-card format option.
    No heigt adjusment for return to home.
    No good picture adjustment only natural and other modes.
    With my ph4 i can turn it all down and get really flat images and colorcorrect it in premiere.
    There are on two sides of the controller joypads that are there for what?
    Gives us the option to put someting under it like a quick iso switch or camera switch.

    There are a lot of more options and really bad that yuneec din't look good at the competition how the give us good options.
    The have experience and know what's missing in the software and with this great machine i hope the fixed it but no the didn't.
    For now great machine with flying but misses al lot of the software.
     
    Goh and QuadBart like this.
  2. DroneClone

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    10
    Location:
    Texas
    In time my friend!;)
     
  3. luna

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    105
    Likes Received:
    25
    I hope so it's reall a great machine and it looks really badass in the sky ;)
     
  4. Steve Carr

    Steve Carr Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    903
    Likes Received:
    401
    Location:
    Bessemer, MI
    If you turn on Advanced, the camera is fully adjustable.
     
    Kahuken likes this.
  5. Tuna

    Joined:
    Jun 9, 2016
    Messages:
    639
    Likes Received:
    579
    Location:
    UK
    You can turn the camera mode to 'raw' which gives you a flat image ready for post-processing
     
    Kahuken and eric bee like this.
  6. remedy

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    2
    Not sure about the H, but with the Q500 4K you can format the SD card through the CGO3 app.
     
  7. luna

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    105
    Likes Received:
    25
    Yeah thats wright gives me a raw file but i like to do it myself en turning down sharpness i don't like that it's to much. In the typhoon H is no option to format a sd card inside the machine.
     
  8. gregreh

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    107
    Likes Received:
    29
    I am very hopeful that theres going to be improvements via firmware/software updates. The fact this is an android tablet and people have also mentioned an SDK makes me optimistic
     
    Goh likes this.
  9. Mortalis

    Joined:
    Apr 20, 2016
    Messages:
    266
    Likes Received:
    74
    Location:
    Gateway to Cape Cod
    Dont really know why formatting the card in the machine is such a big deal. You format it once and dont ever have to do it again. Card getting full? Just off load the files to your computer when you process them, its only good file management.
     
    cokeaddict and Chris McMillan like this.
  10. luna

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    105
    Likes Received:
    25
    That's my point. Lets say your in the field and you forgot to delete your full card in your pc after transfered them to your hardrive. Well then you have a problem or mabey you not and bring your pc with you al the time. That's why i wanted this in the software or do you have any other device that don't give us the option. Tablet, phone the all got this option.
     
    Goh likes this.
  11. Chris McMillan

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    610
    Likes Received:
    256
    Location:
    Melbourne, Australia
    Why on earth can't you format the SD card before you put it in?
    I did.... It's fine... Or just take another formatted card.
    Height adjustment? It's the stick on the left... You just push it up... Then hit RTH. If you can't see where aircraft is..... Why are you out of LOS?
    NO ""good" picture adjustment?... Have you looked at the options on the ST16 screen?
    A ""quick iso switch"?... Seriously?
    Look up "Nit picking" in the dictionary, and be glad you don't have to put up with DJI service......
    Enjoy your H .......for goodness sake!
     
    Kahuken, ozzy and DroneClone like this.
  12. Sticks

    Joined:
    Jan 13, 2016
    Messages:
    201
    Likes Received:
    59
    Location:
    Denver area
    There is no universal standard for multirotor controls and features. Everyone is different.

    It's like people don't do one second of research or self education before clicking on the "Add to cart" button.
     
    David Wilson and Chris McMillan like this.
  13. luna

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    105
    Likes Received:
    25
    Just like a explain let's say you forgot to delete the pictures and your card is full in the field. Oeps big problem i think. But he i think it's a strange question to put that in.
    Hahah the options on the st 16 screen there are none exept for the natural and other programs. I want my pictures and filming flat and not oversharpend like it's now. Color correction i want to do in post proccessing. The service of Dji is crap i know but the app is not, an way further then the typhoon software. Rth really push the stick ? Lets say you are far away around 11 meters height and suddenly you loos contact. It comes right at you at 11 meter Wtf. The phantoms go to a height that you give in. I put in around 70 meter so it don't hit a tree. Little things that i miss. Not nit picking but things that i think must be in the software. On the phantom controllers are on the bottom quick switches. I think you don't use one before because what a great future. Change iso with a click of a button and don't must go in the software. Camera point to the ground click and done not dailing a wheel. There are switches unused on the st16 so whats the problem. I love my Typhoon but with beter software much more ;)
     
  14. LooseSid

    Joined:
    May 18, 2016
    Messages:
    81
    Likes Received:
    39
    Location:
    UK
    You can format the card in the ST16 - if you remember to bring that with you of course!
     
    cokeaddict, Chris McMillan and BFD400 like this.
  15. luna

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    105
    Likes Received:
    25
    Well that's an answer i can use. I think a option that nobody knows because the replays din't say anything about that
     
  16. luna

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    105
    Likes Received:
    25
  17. QuadBart

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    356
    Likes Received:
    111
    Location:
    USA
    I can't comment on photo/video quality and adjustments as I'm not familiar with F/stop, shutter speed, etc. I just point and shoot :)

    But I do agree about the DJI GO app. The DJI UI is a better experience. And its not like I'm coming from a Phantom to the "H". I've had a Q500 the same time as I bought my P3A. I feel the GO app is a easier to use and has some really nice features. The one feature I like about the Go App is that it "talks" to you. It doesn't just beep making you look down and take your eyes off your bird to see what its beeping about. I also like the "battery" meter. Rather than just tell you its time to land and vibrate like the ST16, you can see what percentage of battery is left. With the ST16 I have to remember that at 14.8 its time to start coming home, at 14.3 it should be on the ground....

    Like you I like my "H" alot, I just feel the UI is a half-step behind DJI...
     
  18. luna

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    105
    Likes Received:
    25

    This is just what i mean. This is my first typhoon and really like it but it can be beter with good software and personal i think it's lacking. But a lot of people in this forum are used to the typhoon forum so the are used to it i think.
     
    QuadBart likes this.
  19. JCFlippen

    Joined:
    May 11, 2016
    Messages:
    483
    Likes Received:
    168
    Location:
    Cardiff-Wales UK
    If you sit down quietly and read the manual, look at the videos on the SD card, view the various videos from TiggerRC,Simon Newton etc you will be up to speed and find that just about all your concerns will be answered. Do remember the old saying "What goes up - must come down" in the case of motor/esc trouble the P4 it will be rapid and in the case of the H it will be controlled.

    Redundancy is the feature word to describe an H not applicable on a P.
     
    Chris McMillan likes this.