Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. mikeL

    Joined:
    May 26, 2016
    Messages:
    71
    Likes Received:
    8
    Turn on the typhoon today. Camera connects quickly and is stabilised by the gimbal. Unable to get the gimbal to move with the pan and tilt controls on the ST16. Tried removing and replacing the camera and deleting and creating a new model - no change.

    Sent from my E5823 using Tapatalk
     
  2. gwhuntoon

    Joined:
    Aug 19, 2016
    Messages:
    192
    Likes Received:
    72
    Can you verify under the ST16 settings that the pan and tilt controls are actually displaying changes as you move them? Also, not sure if you have the Actioncam handle or know someone who has one but you could try to verify gimbal operation with that.

    Greg
     
  3. JCFlippen

    Joined:
    May 11, 2016
    Messages:
    484
    Likes Received:
    168
    Location:
    Cardiff-Wales UK
    Is it a question of rebinding camera and H?
     
  4. mikeL

    Joined:
    May 26, 2016
    Messages:
    71
    Likes Received:
    8
    Tried that too,

    Sent from my E5823 using Tapatalk
     
  5. mikeL

    Joined:
    May 26, 2016
    Messages:
    71
    Likes Received:
    8
    Going to refresh the firmware again

    Sent from my E5823 using Tapatalk
     
  6. Brent D

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    173
    Likes Received:
    85
    Was the camera free of grass under it. I cant get control of my gimbal at all when there is even a slight bit of pressure applied to it by the ground/grass.
    If so, put it up on a table. Just a thought.
     
  7. wedbster

    Joined:
    Dec 19, 2015
    Messages:
    227
    Likes Received:
    47
    Try to remove the cam from the copter, start the copter without the cam, stop it, mount the cam correctly and start all together.
    Possible you have a contact-problem at the six pins of the cam/gimbal to the copter.

    Do not remove the cam from the copter or mount the cam to the copter, while it is already powerd on
     
  8. mikeL

    Joined:
    May 26, 2016
    Messages:
    71
    Likes Received:
    8
    It was indoors

    Sent from my E5823 using Tapatalk
     
  9. mikeL

    Joined:
    May 26, 2016
    Messages:
    71
    Likes Received:
    8
    Refreshed firmware and fixed problem

    Sent from my E5823 using Tapatalk