Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. Wileytrigger21

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    186
    Likes Received:
    79
    Location:
    Spring, TX
    Hello all,

    I thought I would start this thread to create a list of items that we would like to see Yuneec implement in firmware updates. Please like if you agree and add your suggestions. Maybe Yuneec will take notice. Lets keep the items feasible.

    1. Speed control on CCC and POI
    2. Ability to stop at waypoints on CCC
    3. Timelapse capability on Camera
    4. Auto exposure bracketing
    5. True manual white balance
    6. Ability to save camera settings
    7. Open up SDK so dronedeploy, pix4d, etc apps will work (just dreaming on this)
    _____________
    8. Programmable RTH height
    9. Better connectivity
    10. Wizard as camera target (while using ST16 to pilot)
     
    #1 Wileytrigger21, Aug 12, 2016
    Last edited: Aug 12, 2016
  2. Goh

    Goh

    Joined:
    Apr 20, 2016
    Messages:
    220
    Likes Received:
    36
    8. Able to change the camera (photo and video) setting during the flight
    9. RTH setting
    10 Able to take photo during the video recording
     
  3. Reasty

    Joined:
    Jul 18, 2016
    Messages:
    208
    Likes Received:
    87
    Location:
    England UK
    10. more fixes for slow wifi connectivity and disconnects during flight
     
    Wileytrigger21 likes this.
  4. Wileytrigger21

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    186
    Likes Received:
    79
    Location:
    Spring, TX
    We can change the camera/video setting. Do you mean both at the same time?
     
  5. Brandon Lowe

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    372
    Likes Received:
    148
    Location:
    Eagle ID
    Your list has a lot of good things on it and in reality it is all stuff that could be fixed with a firmware upgrade.
    Can you set the altitude in CCC? I have not tried it yet but someone said not to do it al low altitude. If not that should be added to the list.

    Another thing I would like is to see them offer an upgraded camera, does not need to be CG04 level but just better. I would be will to spend $$$ on it and I'm sure many others would too.
     
    Wileytrigger21 likes this.
  6. Wileytrigger21

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    186
    Likes Received:
    79
    Location:
    Spring, TX
    Yes, you can set altitude. You have to fly the points or try Eric's CCC editor. I love the idea of an upgraded camera.
     
  7. Sami Rautaneva

    Joined:
    May 21, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    9
    Wizard as a camera target.
     
    Wiz likes this.
  8. Wileytrigger21

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    186
    Likes Received:
    79
    Location:
    Spring, TX
    I'm not sure they can do that with firmware. Great Idea tho! added.
     
    Wiz likes this.
  9. OnTheRopes

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Messages:
    393
    Likes Received:
    152
    Location:
    Peak District, UK
    Manual camera settings on a redundant switch
    Canera settings that don't default back to auto when you reboot/change battery
     
    Sami Rautaneva likes this.
  10. methodus

    Joined:
    Jul 15, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    19
    Many, many ideas for my app... *making-notes*. Go ahead, don't feel interupted .
     
    Wileytrigger21 likes this.
  11. PatR

    Joined:
    May 1, 2016
    Messages:
    1,059
    Likes Received:
    433
    Location:
    Columbia Gorge
    I'll go along with RTH settings but you have been able to change camera and video settings during flight since the CGO-3 camera first came out on the Typhoon 4K and Chroma. Those control functions were also present on the CGO-2. Make it a point to change camera and video settings during flight to bracket photos and alter image quality as conditions require. It's not hard to do.

    Adding the ability to take a photo while in video mode is totally redundant and an unnecessary complication. You can pull a screen grab from any portion of a video during playback at home.
     
  12. Wileytrigger21

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    186
    Likes Received:
    79
    Location:
    Spring, TX
    Ya..I was scratching my head on those two.
     
  13. Wileytrigger21

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    186
    Likes Received:
    79
    Location:
    Spring, TX
    I just became beta tester on your app. Cant wait to try it out tomorrow
     
  14. THoff

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    322
    Likes Received:
    103
    A couple of enhancements for RTH:
    1. Make action when remote control is lost configurable (hover or RTH -- both have valid use cases).
    2. Allow RTH return height to be set up to maximum height that the TH is configured for.
    3. Allow RTH to automatically enable Smart Mode + Obstacle Avoidance to allow a TH with RealSense to navigate around obstacles.

    I'd love to see IPS fully enabled so it can hold position, not just height.

    I'd love to see RealSense work in Angle mode (obviously only in the direction that the drone is facing)

    I'd love to see RealSense work in the absence of GPS lock. RealSense and IPS would be great for indoor flying, but requiring GPS prevents that.
     
  15. PatR

    Joined:
    May 1, 2016
    Messages:
    1,059
    Likes Received:
    433
    Location:
    Columbia Gorge
    If you have an aircraft that is stable without GPS you don't need IPS, just good fingers and turtle speed.
     
  16. Manny D

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    42
    Likes Received:
    6
    I thought the wizard was usable as a camera target. Isn't that what the water proof sleeve is for. Skiing or kayaking and the H follows the Wizard?
     
  17. Wileytrigger21

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    186
    Likes Received:
    79
    Location:
    Spring, TX
    Talking about being able to pilot with the ST16 and use the wizard as follow/watch me
     
  18. THoff

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    322
    Likes Received:
    103
    Yes, that is one function I was hoping for but that isn't currently possible -- free-flying the Typhoon H with the ST16 while the camera automatically focuses on the Wizard.
     
  19. Wileytrigger21

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    186
    Likes Received:
    79
    Location:
    Spring, TX
    You know...I wonder if you bound the wizard to the H and camera without turning on st16 and then turned on st16 and just bound it to the H not the camera....hmmmmmmm

    (Grammer...horrible run-on..lol)
     
  20. BillyTexas

    Joined:
    Aug 2, 2016
    Messages:
    620
    Likes Received:
    169

    In team mode with the wizard and st16...i think it will work.