Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. Eric

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    336
    Likes Received:
    278
    OK, since a few days, I have some vibrations on my videos.
    - Yes I bought the DUBO to balance my props
    - Yes I balanced my props
    - Yes I checked if everything is screwed
    - Yes I check each motor with GHI program (so strange noise or vibration)
    - Yes I use the last firmware everywhere

    Here is the video I made. Sunny day, no wind, Just go up, wait for 10 sec and go down. See by yourself.
    If anyone has a solution, I'll give him, my car, my house, my dog and my wife !

     
  2. Maik

    Joined:
    Jun 17, 2016
    Messages:
    81
    Likes Received:
    14
    Pfffff, that is a nasty one! Looks awefull.... Looks a bit the same as this one:


    I think you should contact Yuneec
     
  3. Tuna

    Joined:
    Jun 9, 2016
    Messages:
    632
    Likes Received:
    571
    Location:
    UK
    So I assume you've checked the four rubber gimball mounts are not torn or twisted, and are properly in place?
     
  4. Eric

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    336
    Likes Received:
    278
    Yes. The last thing I didn't do is to replace them. Can the four rubber be damaged with the time (this is my 52th flight) ?
     
  5. Eric

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    336
    Likes Received:
    278
    The difference between your video and me : you always vibrate, but me, sometimes it do, sometimes it doesn't... pfffffffffffffff.
    I don't know the word in english, but in France we use to say "PUTAIN DE MERDE!"
     
  6. Maik

    Joined:
    Jun 17, 2016
    Messages:
    81
    Likes Received:
    14
    Yeah it sucks!. Thank god it is not my own video. Until now I do not have any issues. Do you have any filters on the CGO3 (ND filters or something) which may make it too heavy?
     
  7. Samuel Fowler

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Messages:
    130
    Likes Received:
    56
    Location:
    Chicago
    I sent mine in - I have no intention of trying to figure this out or spend hours trying to test this or that or maybe that or maybe it could be this. It should be good from the start. My props should be fine as they only have less than 2 hours in the air. If these props start to fail after 3 or 4 months then I think we need better props. I think carbon fiber props or something needs an upgrade. I have less than 2 hours on this bird. I have owned it for 6 weeks and have flown it for two of them as mine has been in repair. And in those two hours I only got one battery so thats 20 minutes. It takes two hours to recharge so I had no intention to fly again that day. Maybe the day or two later but again its only 20 minutes. So my bird just got back from the doctor and this is what I get when it comes back from repair and they tell me its been through a 20 point inspection and flight test. This is the first flight out.

     
  8. Eric

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    336
    Likes Received:
    278
    Do you mean this video is your first test after the H came back from the doctor ????
     
  9. Samuel Fowler

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Messages:
    130
    Likes Received:
    56
    Location:
    Chicago
    Yup
     
  10. Chilcotin

    Joined:
    May 2, 2016
    Messages:
    208
    Likes Received:
    81
    Location:
    Ontario, Canada
    To me those vibrations may actually be a problem with the gimbal control loop settings, IOW not tuned for flight. Sorry, unless yuneec give us access to those settings, you will have to send your H back to yuneec.:eek:
    IMHO
     
    Samuel Fowler likes this.
  11. Eric

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    336
    Likes Received:
    278
    Can some dust goes into the gimbal and "block" the gears ?
     
  12. Chilcotin

    Joined:
    May 2, 2016
    Messages:
    208
    Likes Received:
    81
    Location:
    Ontario, Canada

    Dirt or sand could possibly get into the gimbal motors, but I don't think that is happening with yours. I suspect it moves freely in all directions without any grinding noise??
     
  13. Burntpixel

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    179
    Likes Received:
    94
    Location:
    Georgia
    No gears,just brushless motors. Check your motor pods to see if there is any play in them. Grab a motor pod and see if you can twist it to the left and right.
     
  14. Pegasus

    Joined:
    May 8, 2016
    Messages:
    40
    Likes Received:
    3
    Location:
    France
    Yours vidoe/camera seems to wobble when the gimbal is in a certain position and when you are starting or stopping a manoeuvre. Probably being a bit slower would help if you can't work out which gimbal position the wobble occurs in. Just my take on it.
     
  15. Eric

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    336
    Likes Received:
    278
    sadly, yes... no noise, and smooth movements of the gimbal when calibrate it
     
  16. Pegasus

    Joined:
    May 8, 2016
    Messages:
    40
    Likes Received:
    3
    Location:
    France
    I think you've camera needs to returned for checks/repacement the quality is far too grainy. I think my Q500+ camera is bad, but yours is far worse.
     
  17. raymond captuo

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    338
    Likes Received:
    98
    Location:
    remsenburg ny 11960
    i have the same thing....sent my camera in twice....its been at yuneec now for almost a month....i don't even want that same camera back because my fear is that its NOT going to be fixed this time either....I am requesting a new camera....we'll see....i will keep you all posted
     
  18. Moldy_Noldy

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    32
    Likes Received:
    22
    I answered one of these problem in the forum somewhere before... Mine had the same problem. It was wobbly. Then one day...I went to Yuneec for another issue with my camera not responding at all so Yuneec replaced it with a brand new camera and gimbal. I flew it after and instantly I noticed that the shake was gone on my video. So, I looked at the gimbal mount and see what was different with it. The rubber dampers that came with the new gimbal was the CGO2 rubber dampers and not CGO3+. So, now my H has no wobble effect on my videos. If you have terrible jello/vibration on your videos I recommend changing the rubber dampers from CGO3+ to CGO2.

    Here's what CGO3+ dampers look like:
    Yuneec Typhoon H, CGO3+ Rubber Dampers 8 PC

    Here are CGO2 dampers that came with my new camera and gimbal from Yuneec
    YUNEEC Rubber Dampers for CGO2-GB Camera (8-Pack)

    Also, my last tip is to flip the knob up to "F" in Pan mode whenever you are not using the 360 pan dial.

    Hope this helps you all!
     
    Steve Carr and raymond captuo like this.
  19. BobW55

    BobW55 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    1,050
    Likes Received:
    402
    Location:
    Melvin Michigan, In the thumb
    That does NOT look like mechanical vibration to me.
    It looks more like a camera electronics issue. Vibration would cause the whole image to move around, Look at the very edges of the frame, they look solid. Grab your H, motors off and start recording and really shake it around, you will see that the image bounces all over the place.
    These videos look more like:
    1) A too slow or bad SD card. (not a U3 card)
    2) A bad image processor.
    3) A bad image sensor.

    I am FAR from a photo expert, but the vibrations or waves I am seeing look more like electronic noise than they do mechanical noise. I am only seeing it in places near the center of the images. But then I have old eyes.
     
  20. Eric

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    336
    Likes Received:
    278
    Interesting...
    1) My sdcard is a PNY Class 10 UHS-3, so let's eliminate this.
    2) Why only sometimes ?
    3) Why only sometimes ?