Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. Intelien

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    So when I purchased my Typhoon H it came with the Drone simulator. The USB stick you plug into your computer. I have not been able to get mine to work with the ST16 ground station.


    Has anyone been able to get it to work?
     
  2. Dragonflyerthom

    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    1,129
    Likes Received:
    354
    Location:
    Guidon, Ar
    Do you have a ST10 or 10+ to hook up to it?
     
  3. Intelien

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    unfortunately I don't. The Typhoon H is my first serious drone that I bought.
     
  4. Dragonflyerthom

    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    1,129
    Likes Received:
    354
    Location:
    Guidon, Ar
    Do you know someone with one. You might buy a real type of sim with its own controller. They aren't real expensive I have one , they are great for keeping those thumbs limber in bad weather and winter.
     
  5. Luckyleaf

    Joined:
    Jun 10, 2016
    Messages:
    137
    Likes Received:
    29

    ST16 not listed as compatible image.jpeg
     
  6. Intelien

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    I do know someone who uses one but he has been using it on the weekends.

    This is the first I have heard about sims with their own controller. What one do you have? I may have to look into that more as I know I want to practice more.
     
  7. Intelien

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    Not sure why it was included in the kit I bought. Maybe the seller was not aware it was not compatible.
     
  8. Luckyleaf

    Joined:
    Jun 10, 2016
    Messages:
    137
    Likes Received:
    29
    Mine doesn't even work ! , I was given it as a freebie as I bought 3 extra batteries. I think it may be a problem with my USB,s on my laptop though. I'm not aware of it being included in a package
     
  9. Dragonflyerthom

    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    1,129
    Likes Received:
    354
    Location:
    Guidon, Ar
    The brand is Realflight. Try Amazon or eBay.
     
  10. Air Pauly

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    175
    Likes Received:
    35
    it will work once they have provided the update but who nows when that will be
     
  11. Intelien

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    Ahh yes. A buddy of mine used realflight when practicing his RC flying. Didnt think about looking into that for drones.
     
  12. Intelien

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    On my laptop and my PC i have hooked up to the TV it does not work. However my gaming PC it does see it but since I have the ST16 controller not sure if it actually works.
     
  13. OnTheRopes

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Messages:
    393
    Likes Received:
    151
    Location:
    Peak District, UK
    Mine works, have you tried to bind it?
     
  14. Intelien

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    You were able to get yours to bind with the st16?
     
  15. OnTheRopes

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Messages:
    393
    Likes Received:
    151
    Location:
    Peak District, UK
  16. Christopher Philips

    Joined:
    May 27, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    9
    Location:
    Monmouth County, NJ
    I use the simulator on my ST16. Just download the software, load it up, and bind the controller to the simulator. Make a new model of your typhoon H in model select. Name it simulator. Bind that model to the simulator and use it when you want to synch it to the simulator. If you want to fly, go back to model select and choose your Typhoon H to bind to your drone!
     
  17. Mortalis

    Joined:
    Apr 20, 2016
    Messages:
    266
    Likes Received:
    74
    Location:
    Gateway to Cape Cod
    Instructions how to install, bind and start the simulator