Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

CG03 camera with a Typhoon G

Joined
Sep 13, 2018
Messages
7
Likes
0
Age
45
#1
Hi everyone,
I got a used Typhoon G kit at a steal minus the camera and I already have a second CG03 I use for interior real estate photography on a handheld grip. The CG03 won't tilt on the Typhoon G but it works fine on the handheld assembly and on my Q500 k, which indicates either the G is not wired in a compatible manner, or I need a different cable from the CG03 to the drone. Has anyone else done this upgrade, and if so what is the workaround? I would much rather buy a cable than a new camera!

Thanks for any input,
Chef
 
Joined
Sep 13, 2018
Messages
7
Likes
0
Age
45
#3
Yes, it has a slide mount. I tried all of the usual troubleshooting tricks. The camera binds, etc. just fine. It works perfect on the handheld grip and I even tried installing and binding it on my newer Q500 and it works perfect. I have run through the process several times, so it is likely the cable to the Typhoon G, or the drone itself. This afternoon I will take a closer look at the slide plate pins, but upon initial inspection they all look fine - nothing bent or out of place.
 

Steve Carr

Moderator
Staff member
Joined
Dec 15, 2015
Messages
5,107
Likes
1,942
Location
Bessemer, MI
#4
Yes, it has a slide mount. I tried all of the usual troubleshooting tricks. The camera binds, etc. just fine. It works perfect on the handheld grip and I even tried installing and binding it on my newer Q500 and it works perfect. I have run through the process several times, so it is likely the cable to the Typhoon G, or the drone itself. This afternoon I will take a closer look at the slide plate pins, but upon initial inspection they all look fine - nothing bent or out of place.
This is the connector inside the Q500 where the camera plugs in. It's a small circuit board and it may be bad on your Q.

CameraConnector2.jpg
 
Joined
Sep 13, 2018
Messages
7
Likes
0
Age
45
#5
Thank you for the response. Since I got it for spare parts I don't mind spending a little money to bring it back to trim. It came with aftermarket carbon fiber props, a working battery, a working ST10+ and a few other items and it flies perfect. After a full teardown (Yunecc has cornered the market on small Allen screws!) I have determined that it has to be the circuit board you mentioned or the one going to the slide plate that has the contacts on it, or the cable that goes from the slide plate bracket to the mainboard. I am searching now for those replacement parts.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
12,858
Messages
146,755
Members
15,491
Latest member
Ramjam60