Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

How to unbrick your TH...new video from Yuneec just posted.

Joined
Jul 16, 2016
Messages
316
Reaction score
66
Age
61
For any of you that are interested:

Thanks for sharing !!!!
This is the type of video that would be nice to have with a group of informative videos.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

PatR

Premium Pilot
Joined
May 1, 2016
Messages
10,106
Reaction score
5,457
Location
N. California
Some of those informative videos are installed on the SD card that is delivered with the H.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Joined
May 7, 2016
Messages
1,140
Reaction score
358
Age
72
Location
Gurdon, Ar
John where can I find the 1.28 old version at?
 
Joined
May 2, 2016
Messages
503
Reaction score
228
Location
Gratallops, Spain
John where can I find the 1.28 old version at?
Well, it would appear that this "old version" can only be found on the Yuneec UK site (I checked the U.S. site and didn't see it). Don't think it matters if this file is from Europe, as per the video you're going to immediately overwrite it anyway with the current FW file. A little confusing me thinks.
 
Joined
Sep 19, 2016
Messages
24
Reaction score
11
Age
49
Firmware



TYPHOON H Old Flight Controller

It solved my ''bricked'' problem as if it was a ''Breeze'' :)

Very useful and easy.

Anyway, unable to post the web link but its in firmware/old flight controller 1.28.24
 
Joined
Jun 9, 2016
Messages
208
Reaction score
98
Age
57
Thank you for posing this, it saved my H a trip back to Yuneec. I did the update per the first video and at the end of updating the H it indicated update successful reboot the H. At that point my H was a zombie, non responsive and all the lights except the led on the power button were off. I called Yuneec USA support and they said send it in but then I saw this video and unbricked my H:) I then did the H update with the .bin file on the SD card and did not use WiFi and it worked great. Now to calibrate and fly.
 
  • Like
Reactions: JohnL
Joined
Oct 3, 2016
Messages
65
Reaction score
21
Age
49
That's all fine and dandy if you use a PC. There is no Mac GUI.
There's an app called Fusion that allows you to run a vertual version of any windows operating system on the Mac :)
I tried boot camp a few years ago my it made my Mac run too hot so stopped using it. It was a real pain starting the Mac up either in windows or Mac.
Fusion runs your windows operating system on the Mac desktop so the Mac is hosing the windows operating system works great.
 
Joined
Oct 3, 2015
Messages
215
Reaction score
49
Age
59
im sure this could have been avoided just by doing the firmware update the old way with the sd card into the ST16, then the aircraft firmware onto sd card and update the H !
 
Joined
Aug 23, 2016
Messages
104
Reaction score
21
I could not get the OTA to find my wifi .. kept getting the timed out every time and that's what I did ... I did it the old way with the sd cards for both and it worked perfect.
 
Joined
Oct 3, 2015
Messages
215
Reaction score
49
Age
59
I could not get the OTA to find my wifi .. kept getting the timed out every time and that's what I did ... I did it the old way with the sd cards for both and it worked perfect.
I agree with you, I personally think the wifi method is fraught with potential danger lol.....sometimes the old ways are the best, at least nothing can interfere with the process on the sd card method !!
 
Joined
May 2, 2016
Messages
503
Reaction score
228
Location
Gratallops, Spain
I agree with you, I personally think the wifi method is fraught with potential danger lol.....sometimes the old ways are the best, at least nothing can interfere with the process on the sd card method !!
Exactly! Well said, bro.
 
Joined
Jun 15, 2016
Messages
72
Reaction score
10
Age
57
Location
Belgium
Yes, sure, but many peoples get problems when updating from SD.
Onto a other forum, I help a guy having this trouble.
Perfect update after changing the SD card.
 
Joined
May 2, 2016
Messages
503
Reaction score
228
Location
Gratallops, Spain
Yes, sure, but many peoples get problems when updating from SD.
Onto a other forum, I help a guy having this trouble.
Perfect update after changing the SD card.
Agreed. There are at least two things going on with SD card problems: (1) people using SD cards that are either counterfeit, low quality, or corrupted or (2) people using very high capacity cards (greater than 32GB for example) and/or formatted file systems (exFat, NTFS) that the ST16 simply cannot handle.

IMHO it is best to use the 16GB card that came with the TH to update both the ST16 and TH. Before doing an update the user should take care to delete any files on the card, and then format it using FAT32 (in Windows machines) or via the Android OS when using the "Pad" function of the ST16. I myself use a Samsung EVO 32GB card for updates as I lost my original Yuneec-supplied 16GB card, and it works just fine. For video recording I use a Samsung Pro 128GB card, which I admit is way overkill but didn't realize it at the time of purchase. Interestingly the CGO3+ camera can handle a card of this capacity formatted with the exFAT file system, but the ST16 cannot (handle the FS, that is).

I strongly advise folks NOT to buy microSD cards from EBAY and the likes, as their chances of buying a counterfeit are quite high IMHO.
 
  • Like
Reactions: THoff
Joined
Aug 23, 2016
Messages
104
Reaction score
21
Agreed. There are at least two things going on with SD card problems: (1) people using SD cards that are either counterfeit, low quality, or corrupted or (2) people using very high capacity cards (greater than 32GB for example) and/or formatted file systems (exFat, NTFS) that the ST16 simply cannot handle.

IMHO it is best to use the 16GB card that came with the TH to update both the ST16 and TH. Before doing an update the user should take care to delete any files on the card, and then format it using FAT32 (in Windows machines) or via the Android OS when using the "Pad" function of the ST16. I myself use a Samsung EVO 32GB card for updates as I lost my original Yuneec-supplied 16GB card, and it works just fine. For video recording I use a Samsung Pro 128GB card, which I admit is way overkill but didn't realize it at the time of purchase. Interestingly the CGO3+ camera can handle a card of this capacity formatted with the exFAT file system, but the ST16 cannot (handle the FS, that is).

I strongly advise folks NOT to buy microSD cards from EBAY and the likes, as their chances of buying a counterfeit are quite high IMHO.
I agree ... however I tried to use a 128 gig card a while back to update before I had heard of the problem and found out it wouldn't work for updates because of the Fat32 and Exfat file systems but I could use it for video, as for updating, I have two SanDisk 4 gig micro sd cards that I know work in both the ST16 and the H and that's all I use them for .. they are plenty big enough and fast enough for any updates.
 
Joined
May 2, 2016
Messages
503
Reaction score
228
Location
Gratallops, Spain
I agree ... however I tried to use a 128 gig card a while back to update before I had heard of the problem and found out it wouldn't work for updates because of the Fat32 and Exfat file systems but I could use it for video, as for updating, I have two SanDisk 4 gig micro sd cards that I know work in both the ST16 and the H and that's all I use them for .. they are plenty big enough and fast enough for any updates.
That was exactly my point in my post above.;)
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
17,031
Messages
198,914
Members
19,701
Latest member
mkrassovski