Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

No GPS Lock on Typhoon H

Joined
Dec 22, 2016
Messages
5
Reaction score
0
Age
38
Good evening everyone,

Just bought a brand new Typhoon H, but the GPS won´t lock, and because of that I can´t fly with all the resources. Only if I turn the GPS off the engines will start. And for me that is not a good idea. I am a first time flyer, and have no experience what so ever. Don´t wanna cause any accidents or crash my drone. It shows a bunch of SATs but doesn´t connect.

Can anyone help me solve this? I would deeply apreciate.

Thank you all.
 
Joined
Oct 27, 2016
Messages
101
Reaction score
12
Age
43
Location
Dallas, Texas
Where are you? Are you in a open area where the H can see the sky?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Joined
Dec 22, 2016
Messages
5
Reaction score
0
Age
38
Yes I was, wide open area.

The ground station found many satelites, but didn´t lock on.
 
Joined
May 10, 2016
Messages
1,646
Reaction score
682
Age
64
Location
Melvin Michigan, In the thumb
have a look here:
K-index - Wikipedia
Planetary K-index | NOAA / NWS Space Weather Prediction Center
If the KP index is high >5 you may not be able to get an accurate GPS fix.
If the problem continues, I would contact Yuneec, maybe a bad GPS board.
If in ANGLE MODE, the tail light on the H will be purple. Once the ST-16 and the H have a GPS fix, the tail light will be PURPLE, WHITE FLASH, PURPLE. How long did you let it sit and try to get a GPS fix?
 
  • Like
Reactions: yerrickl
Joined
Oct 27, 2016
Messages
101
Reaction score
12
Age
43
Location
Dallas, Texas
To add get an app like Hover or B4UFly to check the area and see what it says


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Joined
Jun 27, 2016
Messages
39
Reaction score
6
Age
47
Where are you
North or south hemisphere
I may be able to help

Good evening everyone,

Just bought a brand new Typhoon H, but the GPS won´t lock, and because of that I can´t fly with all the resources. Only if I turn the GPS off the engines will start. And for me that is not a good idea. I am a first time flyer, and have no experience what so ever. Don´t wanna cause any accidents or crash my drone. It shows a bunch of SATs but doesn´t connect.

Can anyone help me solve this? I would deeply apreciate.

Thank you all.
?
 

New Threads

Forum statistics

Threads
17,124
Messages
200,115
Members
19,808
Latest member
Rexster