Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

solution for the GPS Acquiring-Ready issue in south hemisphere

Joined
Jun 26, 2016
Messages
110
Reaction score
18
Age
48
Location
Buenos Aires, ARG
FORUM ADMINS, PLEASE DO NOT DELETE THIS POST !!!AGAIN!!!

I´ve made a FW Update that resolves my problem: GPS allways in "acquiring"; never "ready"
Anybody that wants to test in your TH, leave your email and i will sent to you the files.
This Files are TRUSTED AND ORIGINALS FROM YUNEEC TEAM.
NOW MY TH CAN LOCK GPS: "READY" IN GREEN

my zone: Buenos Aires, Argentina

after FW update the screen shows this


image1 (2).JPG
(credit to Leandro from prohobby)

Cheers!!!!
 
  • Like
Reactions: bowhunt
Joined
Aug 25, 2016
Messages
1
Reaction score
0
Age
27
Excuse me guys can you send me the link for the update im having the same issue.

Thanks in advance
 
Joined
Apr 30, 2016
Messages
118
Reaction score
57
Age
64
Location
Denmark
FORUM ADMINS, PLEASE DO NOT DELETE THIS POST !!!AGAIN!!!

I´ve made a FW Update that resolves my problem: GPS allways in "acquiring"; never "ready"
Anybody that wants to test in your TH, leave your email and i will sent to you the files.
This Files are TRUSTED AND ORIGINALS FROM YUNEEC TEAM.
NOW MY TH CAN LOCK GPS: "READY" IN GREEN

my zone: Buenos Aires, Argentina

after FW update the screen shows this


View attachment 2607
(credit to Leandro from prohobby)

Cheers!!!!



If the update is from the EU to Standard, also for Real Sense. So I'm interested. I am fromDenmark. Thank you very much. E -mail.
bowhunt.jdc@gmail.com
 
Joined
Oct 28, 2016
Messages
2
Reaction score
0
Age
29
Same here in the Netherlands! Brand new Q500 4k, I want to try it out but cannot take-off. It's always acquiring for GPS. Even with 10> satelites.
Will this firmware work on my Q500?
 
Last edited:
Joined
Oct 11, 2015
Messages
598
Reaction score
273
Age
61
This is a Typhoon H section, you have the Typhoon 500. Way different firmware. Apples and oranges
 
Joined
Jun 27, 2016
Messages
39
Reaction score
6
Age
46
I am also in Southern Hemisphere and have had GPS issues with locking. After much expense and understanding and with the help of another TH owner, we have made a slight mod and so far locking of GPS occurs and is quick. I have even had lock indoors in some instances where it would not lock outside in the same property!!!!
We have insufficient testing to call it a cure but so far so good. I am off to test this in Madagascar tomorrow! lets see.
I can share the simple fix if the above does not work. My fix is not Yuneec approved but has worked for about 6 units now.
 
Joined
Jan 9, 2017
Messages
4
Reaction score
0
Age
42
FORUM ADMINS, PLEASE DO NOT DELETE THIS POST !!!AGAIN!!!

I´ve made a FW Update that resolves my problem: GPS allways in "acquiring"; never "ready"
Anybody that wants to test in your TH, leave your email and i will sent to you the files.
This Files are TRUSTED AND ORIGINALS FROM YUNEEC TEAM.
NOW MY TH CAN LOCK GPS: "READY" IN GREEN

my zone: Buenos Aires, Argentina

after FW update the screen shows this


View attachment 2607
(credit to Leandro from prohobby)

Cheers!!!!

Estimado,
tremenda noticia.
Me puedes enviar el FW a fviddi@gmail.com
Valdivia Chile

Muchas gracias!
 
Joined
Apr 30, 2016
Messages
118
Reaction score
57
Age
64
Location
Denmark
FORUM ADMINS, PLEASE DO NOT DELETE THIS POST !!!AGAIN!!!

I´ve made a FW Update that resolves my problem: GPS allways in "acquiring"; never "ready"
Anybody that wants to test in your TH, leave your email and i will sent to you the files.
This Files are TRUSTED AND ORIGINALS FROM YUNEEC TEAM.
NOW MY TH CAN LOCK GPS: "READY" IN GREEN

my zone: Buenos Aires, Argentina

after FW update the screen shows this


View attachment 2607
(credit to Leandro from prohobby)

Cheers!!!!
Hello and Thanks. This Firmware, is it for the Real Sense Too? My E-mail is: bowhunt.jdc@gmail.com
Thanks. :)
 

New Threads

Forum statistics

Threads
14,998
Messages
173,060
Members
17,735
Latest member
Madbull