Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. ActionAndo

    Joined:
    Jun 26, 2016
    Messages:
    36
    Likes Received:
    10
    Hi folks,

    I've searched numerous threads on this forum and others but not really found a confident solution from anyone. It seems that a number of people have had problems linking their ST16 to an external monitor. I'd like to do this so that a camera man or client can get a really good view. Ideally I'd like to use a larger screen than the 7 inch one on the ST16: 12" or bigger would be great, though I don't really know what is available and what would fit on a tripod!

    So, some questions:

    Has anyone got a reliable setup that they can describe please?
    Can anyone recommend a monitor?
    What are you powering your monitor from?
    Has Yuneec sorted/ identified the problem?

    Thanks guys!
    Andy

    PS, I've taken the plunge, bought an H and am very happy with it so thank you all for your help so far.
     
  2. eric bee

    Joined:
    May 20, 2016
    Messages:
    268
    Likes Received:
    87
    I have worked with external monitor...but don't work everytime from first second...sometimes I must go in HDMI settings ...and when I plugged then again it get working alone...but if it's on...no break and stable double pic from st16
     
  3. PatR

    Joined:
    May 1, 2016
    Messages:
    994
    Likes Received:
    418
    Location:
    Columbia Gorge
    I haven't used a separate monitor while flying yet, that's something definitely on the agenda though. I do connect the -16 to a 40" TV/monitor in the house from time to time and it works just fine.
     
  4. Mojoe35

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Messages:
    134
    Likes Received:
    16
    Location:
    Near Seattle, WA
    I haven't tried a monitor, but I did connect the ST16 to my 40" HDTV via HDMI cable and looked at my video & stills on that screen. WOW, does that make a difference! However, that wouldn't do well outdoors trying to set it up, especially if I were up in the mountains somewhere! ;-)
     
  5. JCFlippen

    Joined:
    May 11, 2016
    Messages:
    478
    Likes Received:
    167
    Location:
    Cardiff-Wales UK
    Well done you will enjoy the H. The best monitor that works out of the box is one I have just bought - F&V F3 Metalica. There is a cheaper model of the F3 that should be the same but without the frills. I have others such as Liliput and Black Pearl that don't work.
     
  6. Photo

    Joined:
    Apr 6, 2016
    Messages:
    168
    Likes Received:
    29
    I use an Ipad. works perfect! Just download the CGO3 app.
     
  7. Rayray

    Rayray Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jun 3, 2016
    Messages:
    1,219
    Likes Received:
    384
    Location:
    Pine Forests of Deep East Texas
    I'll try hooking to my Asus T100T notebook computer, Windows 10. The display is detachable, about 10", and light.

    Now I have to order a micro HDMI adapter. I swear I've got some around here, but can't find one. Do have a cable that will hook to the ST-16, other end is a mini? Must be 3 sizes.
     
  8. ActionAndo

    Joined:
    Jun 26, 2016
    Messages:
    36
    Likes Received:
    10

    Thanks guys, so far Rayray your potential option looks great as it's portable and bigger than the ST16 screen. Please let me know how you get on with that. Could be ideal
     
  9. Peter Venkman

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    27
    When looked at my footage yesterday for the first time on my 65 inches HD TV, it was so nice. I saw things i didn't even noticed when i was filming ! Some people waving hello the the H for example !

    I contacted customer service however, my HDMI output on the ST16 is having problems. It's kind of loose inside. Or too deep. I had to keep pressure on the HDMI connection so i wouldn't loose signal. And i had to be carefull not to move even a little or i was loosing the signal. I tried 5 HDMI cables i had and all of them were doing the same thing. So people could think the HDMI out not working is a software problems but the HDMI output is the real problem.

    Cheers !
     
  10. charliehorse

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    145
    Likes Received:
    39
    My Samsung U28D590D monitor works.
     
  11. PatR

    Joined:
    May 1, 2016
    Messages:
    994
    Likes Received:
    418
    Location:
    Columbia Gorge
    I don't want to sound cheap but $300.00 for a 7" monitor seems a bit steep.
     
  12. Rayray

    Rayray Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jun 3, 2016
    Messages:
    1,219
    Likes Received:
    384
    Location:
    Pine Forests of Deep East Texas
    Will not work. The laptop HDMI will only output, no way to use the screen from another device. Have to use a tablet with HDMI input capability.
     
  13. JCFlippen

    Joined:
    May 11, 2016
    Messages:
    478
    Likes Received:
    167
    Location:
    Cardiff-Wales UK
    I needed a monitor of decent quality for use with a Sony FS7 HD camera. I shoot broadcast TV material when not flying so monitor has 2 uses.
     
  14. jaykay2

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    57
    Likes Received:
    23
    Location:
    portugal
  15. oliver

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    58
    Likes Received:
    6
    Location:
    France
  16. Rayray

    Rayray Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jun 3, 2016
    Messages:
    1,219
    Likes Received:
    384
    Location:
    Pine Forests of Deep East Texas
  17. jaykay2

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    57
    Likes Received:
    23
    Location:
    portugal
    Will let you know when I get my H back,
    I did couple it up direct with the HDMI cable and that worked fine
     
  18. Magic

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    45
    Likes Received:
    9
    Location:
    Sakhalin island
    Yes, of course, only the signal reception distance on a tablet is not more than 100 meters
     
  19. Magic

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    45
    Likes Received:
    9
    Location:
    Sakhalin island
    can not I connect my tablet via HDMI. My tablet has a micro HDMI, but fails to connect.. Probably need some sort of a program for a tablet? You can explain in more detail how you hooked?
     
  20. Bobjazz

    Joined:
    May 26, 2016
    Messages:
    221
    Likes Received:
    49
    Location:
    SF Bay Area, California
    Tablet HDMI is probably output only :(. Most of them are. He is talking about a 10" monitor that has a dvr and built-in diversity for the rx.
     
    Magic and Rayray like this.