Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. Dutch Nolke

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    115
    Likes Received:
    56
    Have a question about Realsense and the RTH function

    When RTH is selected would be Realsense then also be automatically activated ?
    Normal RTH flight means a straight line back to home regardless buildings, trees ect.
     
  2. Goh

    Goh

    Joined:
    Apr 20, 2016
    Messages:
    220
    Likes Received:
    36
    Yuneec the next firmware update you should let us set our RTH height, else it is not fair to those without RealSense,when auto RTH activated we will crash no to the high object
     
    Mike_Flys and abinder like this.
  3. abinder

    Joined:
    Jul 16, 2016
    Messages:
    301
    Likes Received:
    60
    I agree.



    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. Rayray

    Rayray Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jun 3, 2016
    Messages:
    1,247
    Likes Received:
    392
    Location:
    Pine Forests of Deep East Texas
    It's not automatic, but you can turn it on.
     
  5. horizontal

    Joined:
    Apr 27, 2016
    Messages:
    136
    Likes Received:
    71
    And remember that when Realsense is activated it will slow the flight speed to about 11 mph, so one has to decide where the sweet spot is for getting it back in time before the voltage drops too low. This ties in with the thread discussions as to what is the best speed to fly while getting the most time out of a battery.
     
  6. Mike_Flys

    Joined:
    Jun 28, 2016
    Messages:
    134
    Likes Received:
    66
    Location:
    Box Elder SD
    Great conversation. I never use RTH, but it makes sense to able to set the altitude you want, and be able to turn on OA if you like.
    If I have pushed my flight time a bit I do tend to fly a bit faster than RTH to get back.

    Does anyone use RTH on a regular basis's?