Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

  1. Tony Camp

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ontario Canada
    I love my Typhoon G, but ever since I purchased it I have had issues with losing video connection. Anything further than about 50 feet away from the controller and I lose the video feed. Anyone have any sugestions on how I could fix this problem. I contacted Yuneec but they wanted me to send the drone and controller to California for service. I am very far away from California and don't feel comfortable sending my new drone that far. Any help will be greatly appreciated.
    Cheers
     
  2. marlon

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    i got same issue on my video connection but the reason is i did not push properly the connector from the mk58. after i push it genly and i hear a click the video connection issue is solved.
     
  3. KBflyer

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    599
    Likes Received:
    274
    Ya so is mine :)
    20160509_093747.jpg
     
    Tony Camp likes this.
  4. Tony Camp

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ontario Canada
    Ok Thanks for the info, I believe it is pushed in correctly but I will double check
     
  5. marlon

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    hi flying junkie in replacing the antenna are all 5.8ghz compatible or there is a certain brand that will work on the mk58?what brand of antenna you bought?
     
    Tony Camp likes this.
  6. KBflyer

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    599
    Likes Received:
    274
    Tony Camp likes this.
  7. marlon

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    thanks men...ill try to look for this in our local rc store
     
  8. Tony Camp

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ontario Canada
    Thanks for the info, I just ordered both. Hopefully it works better :) cheers
     
  9. KBflyer

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    599
    Likes Received:
    274
    Did you order a RP-SMA Male to SMA Female Right Angle 90-Degree Adapter? If not you can find them on ebay.
     
  10. Tony Camp

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ontario Canada
    #10 Tony Camp, Aug 4, 2016
    Last edited: Aug 4, 2016
  11. Tony Camp

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ontario Canada
    I checked and my plug was connected properly. Gonna try a different antena and hope that cures it
     
  12. KBflyer

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    599
    Likes Received:
    274
  13. Jersey Jigger

    Joined:
    Jul 29, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    I am losing connection on every flight as well. It can be only 30 feet away, still disconnects on me
    Making me crazy now. Have 4k model, purchased 1 month ago
     
  14. marlon

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    g type antenna can be relocated but i think the 4k dont have external antenna right?
     
  15. Jersey Jigger

    Joined:
    Jul 29, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Yes it seems to be internal. I can control the camera pitch still, up n down... but still loses connection and video. I have read several things, but wanted to ask here befire I take anything apart, or send it back to be looked at.
    Thanks again..
     
  16. marlon

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    yeah better send it back thas the best option. ..
     
  17. KBflyer

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    599
    Likes Received:
    274
    On one of the other forums there was a discussion about this problem, one member talked to a tech from Yuneec and this tech guy said anytime you update firmware your suppose to delete your bind to the Q and start over. None of us ever heard of this but what the heck it was worth a try. I did seem to solve most everyone's video disconnects. If you want give this a try.

    Turn Everything Off Bird and TX

    Turn on the ST10+ but not the bird

    After it initializes select Model. Select it at the bottom right of screen.

    Touch and Hold the model. Menu appears. Touch & DELETE.

    Now turn off ST10+

    Turn on the Bird. After it is on, Tilt forward from the back end 45 degrees two times to enter Bind Mode. Back light will start flashing Orange.

    Turn on ST10+ Select Flight Settings,at this time it will ask you to go to model select and create a new model. Once you have giving it a name click save and then Select Bind. Bind the Model and Bind the Camera

    Tap Return Button at bottom of ST10+ a few times to get back to main screen. You should now see the camera come up on display.
     
    Tony Camp and Jersey Jigger like this.
  18. Radar12

    Joined:
    May 29, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Is the clover leaf antenna left hand circulat polarized?