Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

Video on card corrupt

Discussion in 'Q500 Help' started by Firefly, Jan 8, 2017.

  1. Firefly

    Joined:
    Jan 5, 2017
    Messages:
    25
    Likes Received:
    11
    Location:
    Wisconsin
    It does take nice pics when you can see them!
     

    Attached Files:

  2. Cranky Trapper

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    248
    Likes Received:
    55
    Location:
    Manitoba Canada
    Nice shot!
     
    Firefly likes this.
  3. NRRTRAINS

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    409
    Likes Received:
    130
    Location:
    STATEN ISLAND NEW YORK
    great . you don't have to re format the SD card after every flight just delete the files from the card .
     
    Firefly likes this.
  4. Firefly

    Joined:
    Jan 5, 2017
    Messages:
    25
    Likes Received:
    11
    Location:
    Wisconsin
    Thanks NRRTRAINS.
    Hopefully that cures the problem. Soon as i get the chance to fly again I'll know!
    Fingers crossed!
     
  5. Army_DR0N3R

    Joined:
    Jan 7, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Loughborough, England
    I'm wondering if you know where I can get that connection cable from?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. Firefly

    Joined:
    Jan 5, 2017
    Messages:
    25
    Likes Received:
    11
    Location:
    Wisconsin
    I have no idea. Mine doesnt have that cable. The connection to my Q500 is in the gimbal mount. It makes the connection when you slide it onto the quad.
    Any parts I need i get from a friend of mine who sells Yuneec through his Hobby Town store.
     
    Army_DR0N3R likes this.
  7. Army_DR0N3R

    Joined:
    Jan 7, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Loughborough, England
    Does he have an email address?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. Firefly

    Joined:
    Jan 5, 2017
    Messages:
    25
    Likes Received:
    11
    Location:
    Wisconsin
    Army_DR0N3R likes this.
  9. Omar Dairky

    Joined:
    May 6, 2016
    Messages:
    198
    Likes Received:
    46
    Location:
    Glendale, CA
    SanDisk...Sand Disk makes your videos grainy
     
  10. LarryD

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    Try formatting the card using the transmitter
     
  11. warripley

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi Firefly.

    I am having the same problem with my CGO3 cam. Did updating the firmware fix the problem?
    I was in contact with Yuneec and was asked to do a ground based range test. I got over 200m with the ST10 and and the video recorded fine. When I tried the same with the Iphone app I lost vedio contact for a while, but it still recorded all the video.
    It's when the copter is flying that I get lost video files, (files show up as 0mb on the pc). It's annoying not knowing if you will get the shot you want or not..
     
  12. Jafo

    Joined:
    Apr 30, 2016
    Messages:
    301
    Likes Received:
    49
    Location:
    Southwest United States
    Interesting. Makes me wonder if a vibration when the Q is running might be causing a loss of power to the camera.
    Just a thought.
    Good luck,
    Jafo
     
  13. warripley

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi Jafo. That thought has crossed my mind, but I'm not seeing any dropout on the video coming into the controller. I'm guessing that if I lose power to the camera (even for a split second) it would take a little while to start up and connect to the st10 again?
     
  14. Jafo

    Joined:
    Apr 30, 2016
    Messages:
    301
    Likes Received:
    49
    Location:
    Southwest United States
    Yep. Those are good thoughts.
    I'm guessing your using a good quality SD card and it formats okay ?
    You remember to end the recordings before turning off the Q ?
    Try reloading the camera firmware.
    Keep us updated.
     
  15. warripley

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I'll try a firmware update and let you know what happens
    the sd card is a Samsung pro 32gb, that was said to have a read speed of 95 MB / s and up to 90MB / s write speed. It has no problems in a gopro at 4K.
    I've even tried just recording at 1080p / 30 but with the same results. Say for example I record 12 mins of video, I might get the first 5 mins and the last 2. the 5 mins of video from the middle shows as 0MB.
    One other thing I have tried is a demo of a file recovery program. That did find the missing videos but been a demo it would only recover one file. I could just buy the full program, but it would be better to fix the problem at its roots.
     
  16. Jafo

    Joined:
    Apr 30, 2016
    Messages:
    301
    Likes Received:
    49
    Location:
    Southwest United States
    Interesting problem for sure. Perhaps it's an internal issue with the camera.
    I hope you can get it worked out and let us know what you learn.