Welcome to YuneecPilots.com!

Sign up and join the fastest growing Yuneec drone community.

camera isn't working

Discussion in 'Q500 4K Help' started by Nik, Jul 3, 2016.

  1. Nik

    Nik

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hello, the camera is not setting up automatically as I turn on the drone. It is also not moving, I can't make it look up or down by controlling the slider from the left side of ST10+. It also shows that "Failed to communicate with camera". Can you please help me?

    Thank you in advance,
    Nik
     

    Attached Files:

  2. Dragonflyerthom

    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    1,129
    Likes Received:
    354
    Location:
    Guidon, Ar
    Go into system settings. Go to camera. Pick cgo3+ pro. Back out . Now At the bind button you should see the aircraft and under the camera the cgo3p. Now depending on the color you can refresh or bind. If it is white bind, if orange refresh. Fly safe
     
  3. Steve Carr

    Steve Carr Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    904
    Likes Received:
    401
    Location:
    Bessemer, MI
    Are you sure the camera is getting power?? It looks like it is not powered on in your picture. In any case, the binding process is on this video. When you bind to the camera it will ask for a password. Enter 1234567890.
     
  4. Nik

    Nik

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0


    Thank you all guys, I bound the camera but it is unfortunately still not working. Here is a link to a very short video about my drone, hope it shows the problem.
    Thank you in advice,
    Nik
     
    #4 Nik, Jul 4, 2016
    Last edited: Jul 6, 2016
  5. CharlzO

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Video marked as private, Nik.
     
  6. Nik

    Nik

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ok, my bad, just check this link, thank you.
     
  7. CharlzO

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Do you have the SteadyGrip, and does it work with that too? Maybe the contacts on the hot shoe between the camera and body are dirty, preventing connection? I'm trying to remember if the little accessory bag had the tether camera, and if so, I wonder if using that connection would maybe bypass that, and see if that works?