Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

Recent content by rolyexpress

  1. R

    H520G - Extend WiFi range using extender, router, etc?

    Hi guys, I own an H520G (Gov Edition) from 3DR. It's basically an H520 but with an ST10C remote and an iPad. It runs on SiteScan iOS app but it's pretty terrible and I need to run QGroundControl iOS app instead. While using SiteScan app, the iPad connects via lightning USB cable to the remote...
  2. R

    E90 video jello problem

    Today I'll try hold the bird in front of a fan while it is powered on to see if gimbal shakes in a weird way. I have not installed the gimbal fix firmware. I do have warranty but they say "if it doesn't shake while it's stationary then it's likely not a hardware issue", which is rather dumb...
  3. R

    E90 video jello problem

    Hello, I tried doing this from QGC and didn't see any motor controls tab like there is on ArduPilot Mission Planner. What software do you recommend? Will Mission Planner work for this? Thanks.
  4. R

    E90 video jello problem

    Although I have not tried this on a stand, or each individual motor, I have touched each motor while hovering in flight and have felt the same amount of vibration on each one, more or less. It's sort of hard to know what's really out of line without a good baseline. At some point I'll try it...
  5. R

    E90 video jello problem

    I'm leaving this option as a last resort since it is more of a frankenstein method, although now that I've watched the video proof I am hard pressed, wow! that's smooth video. Any chance these can be found / ordered from somewhere with foam or a similar performing product?
  6. R

    E90 video jello problem

    So updates after balacing the propellers: I was flying in windier conditions and only noticed worse video performance. Here is a video: OneDrive link
  7. R

    E90 video jello problem

    Here is a flight with those specs: OneDrive link
  8. R

    E90 video jello problem

    It's an adhesive called e6000, I'm using it to balance the hub on the props
  9. R

    E90 video jello problem

    I did this as well and there was no obvious signs of anything wrong. I went ahead and balanced the props, I'm waiting on my E6000 silicone to cure for 24 hours before test flying.
  10. R

    E90 video jello problem

    I've been doing more reading and thought that prop balancing would be the next necessary step. I am flying in about 15mph (ground speed) winds here. I just don't see nearly as much jello from my P4P when flying in similar winds/conditions. This is a raw clip, no editing. I'll continue my...
  11. R

    E90 video jello problem

    Hi guys, I'm having jello on the video recordings of my E90 camera. A month ago I compared my mapping mission's raw images from H520G to my P4P. Wow, the E90 had a lot less detail / softer features, but why? I had previously noticed a weird shake when recording cinematic videos from the E90 but...
  12. R

    Resolution and quality issues with our Typhoon H-plus hexcopter

    I am having issues with my H520 E90 that are similar. My photos, especially when moving (for mapping) are really bad quality when compared to my DJI P4P. I noticed jitters in my videos and thought this might be related, so I'm currently looking more into it. I replaced a gimbal damper that was...
  13. R

    Yuneec Typhoon 3DR H520G remote not connecting to drone

    Hey, I hope the 3DR tech support was able to get your issue resolved with the H520G version. I've had this happen to me a few times for various reasons. A few ways to troubleshoot: (1) Reboot iPad, or at least quit the SiteScan app before every single mission (2) Check that you are using an...
  14. R

    Get gimbal roll and pitch?

    I agree, it was just that I discovered it by the happenstance of Linux having subtitles on by default, in whatever video player that was. Obviously you can play subtitles anywhere :P
  15. R

    Get gimbal roll and pitch?

    I found the data I was looking for - it was saved in the subtitle track of a video I recorded. I noticed it when playing the video in a Linux machine that auto-shows the available subtitle track, whereas the previous two machines I played the video in did not (Windows and OSX).