Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

CGO3 tilted like a confused dogs head and emitting continuous long tone

Joined
Jul 30, 2016
Messages
25
Reaction score
3
Location
NJ
I just received this TH last week as a replacement for a flyaway/crash. Was about to take off after completing all cals and then it started emitting a continuous single tone and the cgo3 tilted. Tried manipulating the cam controls but they were non responsive. Re-cal everything after, including ST16... however no change. Called Yuneec CS but hit their VM. Anyone experience this before?View media item 290
 

Steve Carr

Missed Approach
Staff member
Premium Pilot
Joined
Dec 15, 2015
Messages
6,904
Reaction score
3,323
Location
Bessemer, MI
I just received this TH last week as a replacement for a flyaway/crash. Was about to take off after completing all cals and then it started emitting a continuous single tone and the cgo3 tilted. Tried manipulating the cam controls but they were non responsive. Re-cal everything after, including ST16... however no change. Called Yuneec CS but hit their VM. Anyone experience this before?View media item 290
Have you tried to rebind the H and the camera?
 

Steve Carr

Missed Approach
Staff member
Premium Pilot
Joined
Dec 15, 2015
Messages
6,904
Reaction score
3,323
Location
Bessemer, MI
Hmmm.........not sure. Guess I would remove and reinstall the camera. Then go to the bind menu and create a new model and go through the binding process again. Make sure you tilt the H forward 2 or 3 times to get the flashing orange light. Rebind the H before the camera. If it's still the same then you could check the firmware to see if it's the current version on both the ST16 and the H. What does the screen show? Telemetry and video?
 
Joined
Sep 3, 2016
Messages
1
Reaction score
0
Age
62
Have you tried to rebind the H and the camera?
I had the same problem. Yuneec calls it drunk camera syndrome. It has to do with the thermal compensation inside the camera itself, and yuneec technicians cannot re calibrate the cgo3+. The fix is have them replace the camera.
 
Joined
Jul 30, 2016
Messages
25
Reaction score
3
Location
NJ
I had the same problem. Yuneec calls it drunk camera syndrome. It has to do with the thermal compensation inside the camera itself, and yuneec technicians cannot re calibrate the cgo3+. The fix is have them replace the camera.
Not sure how but miraculously the camera issue went away for a little while and was able to get a few flights with occasional compass errors. Spoke to customer service yesterday morning and they encouraged me to upgrade to latest firmware to resolve compass issues. Then later yesterday evening after upgrading the FW the camera started acting up again. Called CS again and they want me to send in the TH, CGO3+ and controller.... and this was supposed to be the "replacement". Asked if they could send me one that was tested and kind of do a swap to minimize the waiting time but received a response I didn't appreciate all that much. CS told me "they couldn't send me another one since they already sent me a replacement". That bothers me for obvious reasons.
Hmmm.........not sure. Guess I would remove and reinstall the camera. Then go to the bind menu and create a new model and go through the binding process again. Make sure you tilt the H forward 2 or 3 times to get the flashing orange light. Rebind the H before the camera. If it's still the same then you could check the firmware to see if it's the current version on both the ST16 and the H. What does the screen show? Telemetry and video?
Steve thanks for the tips. I've tried all of your suggestions and unfortunately to no avail. I did notice that the autopilot version has a dash that i've never seen in other updates and have been trying to determine if this has any relevance to my issue. see snapshot below.
ST16 About Controller.png
ST16 About Controller.png
 

Steve Carr

Missed Approach
Staff member
Premium Pilot
Joined
Dec 15, 2015
Messages
6,904
Reaction score
3,323
Location
Bessemer, MI
Not sure how but miraculously the camera issue went away for a little while and was able to get a few flights with occasional compass errors. Spoke to customer service yesterday morning and they encouraged me to upgrade to latest firmware to resolve compass issues. Then later yesterday evening after upgrading the FW the camera started acting up again. Called CS again and they want me to send in the TH, CGO3+ and controller.... and this was supposed to be the "replacement". Asked if they could send me one that was tested and kind of do a swap to minimize the waiting time but received a response I didn't appreciate all that much. CS told me "they couldn't send me another one since they already sent me a replacement". That bothers me for obvious reasons.

Steve thanks for the tips. I've tried all of your suggestions and unfortunately to no avail. I did notice that the autopilot version has a dash that i've never seen in other updates and have been trying to determine if this has any relevance to my issue. see snapshot below.
View attachment 3400
View attachment 3400
The dash is indeed curious. Guess you could try to update the firmware a second time, but I'm guessing it won't do a second update.
I agree with you. Their response is less than ideal. I would call again on Monday and ask them to cross ship another unit since the replacement obviously has a flaw.
 
Joined
Jul 30, 2016
Messages
25
Reaction score
3
Location
NJ
The dash is indeed curious. Guess you could try to update the firmware a second time, but I'm guessing it won't do a second update.
I agree with you. Their response is less than ideal. I would call again on Monday and ask them to cross ship another unit since the replacement obviously has a flaw.
Took your advice Steve... called CS again on Monday and emailed them video of the issue. Followed up again today but CS rep claims to not have received the email. Re sent email again and this time received a confirmation. Hopefully tomorrow will get somewhere. In the meantime, thought i'd share some video from when i could actually get the H in the air without a camera error. Wasn't expecting the camera to bug out mid flight.
https://drive.google.com/open?id=0B79-7XyF-nRfVzRlX290T2tuOGM
 
  • Like
Reactions: Steve Carr

Steve Carr

Missed Approach
Staff member
Premium Pilot
Joined
Dec 15, 2015
Messages
6,904
Reaction score
3,323
Location
Bessemer, MI
Took your advice Steve... called CS again on Monday and emailed them video of the issue. Followed up again today but CS rep claims to not have received the email. Re sent email again and this time received a confirmation. Hopefully tomorrow will get somewhere. In the meantime, thought i'd share some video from when i could actually get the H in the air without a camera error. Wasn't expecting the camera to bug out mid flight.
https://drive.google.com/open?id=0B79-7XyF-nRfVzRlX290T2tuOGM
Keep pushing their button!!!
 

New Threads

Forum statistics

Threads
16,998
Messages
198,488
Members
19,672
Latest member
Rancher One