Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

St16 left stick is misbehaving

Joined
May 25, 2016
Messages
157
Reaction score
41
Just received H from the service and went for test flight and then it started.
The first thing H couldn't take off from the ground completely ignoring left stick command. I checked mode, power cycled both st16 and H. Still no good and I was just about to pack up the thing (I was manipulating with left stick all the time) suddenly I heard the revs on the motors have increased and it took off. I felt something is not right cause response from left stick was slow not to mention landing gear stuck as well in mid position.
When I looked at hardware monitor on st16 , noticed strange behaviour for J1. In idle it was not sitting on 0 or 50% depends how u see it, it was saying-47% . If I push stick all the way from myself it doesn't go further than 86% so it's not reaching 100%. I just applied a new firmware hoping it will resolve the issue but no
Still the same.
Is this fixable through the channel settings or I need to send it back to the service?
Just want to mention before the crash H was flying like a dream and I had no issues with st16.

Thanks
 

Attachments

Last edited:
Joined
May 10, 2016
Messages
1,646
Reaction score
681
Age
64
Location
Melvin Michigan, In the thumb
Net,
Have a look at this post: ST-16 Calibration ( secret menu )
I was having similar problem and it fixed it for me.
Make sure your Turtle/Rabbit and the camera tilt sliders are centered before you start or it will fail.
Took me several tries to get it into calibration mode.
 
  • Like
Reactions: zandoli
Joined
May 25, 2016
Messages
157
Reaction score
41
I could not complete the calibration for any j and k. So now none of the sticks and sliders works. It's going to the service...
 
Joined
May 18, 2016
Messages
98
Reaction score
27
Age
39
I could not complete the calibration for any j and k. So now none of the sticks and sliders works. It's going to the service...
Do the calibration with the sliders centered.

it's important that the TILT and the Turtle / Rabbit sliders are set to the middle
 
Joined
May 25, 2016
Messages
157
Reaction score
41
Ok guys thanks for your help. I managed to calibrate all the buttons, however J1 box stayed red but on the next screen it passed. Under hardware monitor J1 now behaves as expected.
Thanks again!
 
  • Like
Reactions: BobW55 and zandoli

New Threads

Forum statistics

Threads
17,006
Messages
198,561
Members
19,678
Latest member
Cousee