Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

Battery charging problems

Joined
Jan 25, 2016
Messages
19
Reaction score
4
Age
53
Location
Maitland, Australia
I'm trying to charge my battery. This is only the third time it has been charged. The first two times it was fine. This time the lights on the charger are blinking green..red.......red. It says on the charger if it flashes green..red that it is balancing the charge. Not sure why I'm getting the extra red. It has been on the charger for about 8 hours. Any help would be greatly appreciated.
 
Joined
Oct 8, 2015
Messages
139
Reaction score
28
Age
64
Location
Aliso Viejo southern California
Mine blinks red for about ninety minutes then blinks red/green until the charge is completely done balancing all three cells.
Buy a cell balance checker....you can check your levels very easily. ...two are shown in my picture.
Looks like your charger is trying to complete a battery cell balance routine. Try charging it in your car....or unplug and replug in the wall....the bigger battery checker shiwn in my picture really helps to analyze the condition of each battery....I use mine all the time.
 

Attachments

Joined
Oct 8, 2015
Messages
139
Reaction score
28
Age
64
Location
Aliso Viejo southern California
Carolina drones sell this one.....it beeps really loud upon first time insertion, and acts as a low voltage alarm also.
Just bend back or cut off the pins so only four remain on top right with the digital display facing up.
Then turn the battery upside down to insert the checker correctly.
It shows all cells, total voltage.
Then goes thru a continuous cycle of showing cell one, cell two, cell three, all....over and over.
 

Attachments

Joined
Jan 25, 2016
Messages
19
Reaction score
4
Age
53
Location
Maitland, Australia
Think I've sourced the problem. Had a blown fuse. Seems to be charging normally now. One for the data banks. It seems that green...red......red = blown fuse. Thanks for all your input.
 
Joined
Dec 21, 2015
Messages
158
Reaction score
21
Age
44
Think I've sourced the problem. Had a blown fuse. Seems to be charging normally now. One for the data banks. It seems that green...red......red = blown fuse. Thanks for all your input.
Now, the question is why did the fuse blow?
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
16,981
Messages
198,261
Members
19,650
Latest member
Find Email