Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

Compass Calibration After New Update ?

Joined
Mar 2, 2016
Messages
1
Reaction score
13
Location
Texas
Don't want to start a debate on doing one or not doing one. But since DJI and many of us Phantom users recommend doing one after every firmware update. I have chosen to re- Calibrate my Compass.
Reason: "IF" As many of you have realized from doing the update, that the H and the ST16 both lost binding and therefore required to be rebound !
Therefore to me it makes sense that the Compass also lost it's calibration as everything seemed to reset.
Not telling you all what to do !, But to me it is better safe than sorry, and I would hate to start seeing posts about the H flying erratically due to Compass issues after the new update or worse crashes!
As I hope this update is a step, even small, to getting us all on track to more enjoyable flying my friends!!:)
 
Last edited:
Joined
May 11, 2016
Messages
567
Reaction score
194
Age
71
Location
Cardiff-Wales UK
Thanks for the suggestion. I'me just trying to raise the will power to have a go at the FW upgrade. Do I do it now or after next week's flying project?
 
Joined
Dec 21, 2015
Messages
158
Reaction score
21
Age
44
Thanks for the suggestion. I'me just trying to raise the will power to have a go at the FW upgrade. Do I do it now or after next week's flying project?
..prob kick back, and let the real life beta testers have a quick look :)
 
Joined
Sep 14, 2015
Messages
272
Reaction score
73
Location
Oklahoma
With all the trouble I had with losing my card into the remote, my bird did not become unbound. Weird.
 
Joined
May 30, 2016
Messages
393
Reaction score
154
Age
49
Location
North Carolina
Probably a good idea DC, though I don't seem to have any issues after updating. Did have to rebind both the H and the camera.
 
Joined
Jan 19, 2016
Messages
384
Reaction score
122
Age
58
Location
USA
Always a good idea to do periodically and IMO after an upgrade. But funny thing is I didn't do either (accelerometer or CC). Flew two batteries even used RTH with no issues. As the OP states, I too am not telling you what to do.

Funny thing is I'll probably do it tomorrow before I fly...
 
  • Like
Reactions: Forrestt
Joined
May 30, 2016
Messages
393
Reaction score
154
Age
49
Location
North Carolina
Always a good idea to do periodically and IMO after an upgrade. But funny thing is I didn't do either (accelerometer or CC). Flew two batteries even used RTH with no issues. As the OP states, I too am not telling you what to do.

Funny thing is I'll probably do it tomorrow before I fly...
Yeah, I'm getting squirmish thinking about it as we speak, LOL.
 
Joined
Sep 14, 2015
Messages
272
Reaction score
73
Location
Oklahoma
Updated, did aclmtr and compass and gimbal calibration. Headed out for a test run! It's a drag, though, with only one battery.
 
  • Like
Reactions: Forrestt
Joined
Apr 24, 2016
Messages
495
Reaction score
201
Always a good idea to do periodically and IMO after an upgrade. But funny thing is I didn't do either (accelerometer or CC). Flew two batteries even used RTH with no issues. As the OP states, I too am not telling you what to do.

Funny thing is I'll probably do it tomorrow before I fly...
I did the same, upgraded firmware and went out and flew two batteries, completely forgot to calibrate.
It flew perfect!
We just got lucky or the firmware don't mess with compass or IMU. :cool:
 
  • Like
Reactions: Forrestt
Joined
Sep 14, 2015
Messages
272
Reaction score
73
Location
Oklahoma
Flew my one batter today. No problems. Recorded a few minutes in raw, but since I reinstalled Windows, and can't find my original discs for Power Director 11, I can't use my upgrade files for version 14!! I'm stuck until I hear from Cyberlink.
 
  • Like
Reactions: Forrestt

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
16,637
Messages
193,931
Members
19,306
Latest member
Fanklan Steven