Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

How To: Install and Update Firmware

Joined
Mar 1, 2019
Messages
12
Reaction score
0
Age
55
There is now a password required to get into the gyro accelaramtaor menu
 

Eagle's Eye Video

Global Village Idiot
Staff member
Premium Pilot
Joined
Oct 16, 2016
Messages
2,683
Reaction score
1,575
Location
Albuquerque NM
And do you know that password?
 

RPR

Joined
Jan 21, 2019
Messages
1,084
Reaction score
647
I save all my builds in an HD drive.
When you’re downgrading also make sure to format your sd, for a clean transfer each time you unzip a file.
 

Phaedrus

Premium Pilot
Joined
Dec 1, 2018
Messages
1,345
Reaction score
894
Age
63
I save all my builds in an HD drive.
When you’re downgrading also make sure to format your sd, for a clean transfer each time you unzip a file.
How? The ones I've done are always OTA
 

RPR

Joined
Jan 21, 2019
Messages
1,084
Reaction score
647
How? The ones I've done are always OTA
Only the OTAs from when I first got the drone and so on. I even downloaded and tried the 809 and 806, but reverted back to the reliable 784.
 
Joined
Mar 1, 2019
Messages
12
Reaction score
0
Age
55
And do you know that password?
No I do not. I tried the standard that they us on the camera WiFi but no luck. Didn’t want to try to many times in case it locked up. I am new to this drone and company and learning the particulars to them.
 

Eagle's Eye Video

Global Village Idiot
Staff member
Premium Pilot
Joined
Oct 16, 2016
Messages
2,683
Reaction score
1,575
Location
Albuquerque NM
Hopefully someone with a Plus that knows that information will reply...
 

Phaedrus

Premium Pilot
Joined
Dec 1, 2018
Messages
1,345
Reaction score
894
Age
63
FWIW I flew one post update flight without recalibration of anything, including compass. Rock solid. Nothing bad to report.
 
Joined
Mar 18, 2019
Messages
6
Reaction score
1
Age
29
Only the OTAs from when I first got the drone and so on. I even downloaded and tried the 809 and 806, but reverted back to the reliable 784.
Am i updating correctly by choosing Global OTA? I am attempting to get the 809 build because of a formatting issue with a SD card
 
Joined
May 19, 2016
Messages
560
Reaction score
222
Age
48
Location
Brisbane Australia
If only I had copied files from previous updates. When doing OTA update how do you get it to save to your computer or an SD card?
Simply plug your ST16S into your computer with a Syncing USB cable.
it will appear near the top in Windows Explorer under This PC as "anzhen4_mrd7_w"
(As a side Note you can rename it.. I called Mine" Yuneec HPlus ST16s" I have other ones called "Yuneec H520 ST16S" just I don't get confused if I have more than one plugged in.)
Once connected you can then browse to the YuneecOTA folder and copy itto your computer someplace.
It is good practise to BACKUP this directory for later use if all goes South with an update.


ST16sConection01.jpg

ST16sConection05.jpg

ST16sConection02.jpg

ST16sConection03.jpg

ST16sConection04.jpg
.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Stevewh
Joined
May 19, 2016
Messages
560
Reaction score
222
Age
48
Location
Brisbane Australia
What is it I just upgraded and having that problem trying to calibrate
It is a hidden administration area that they have locked out. The password is not known. And had not been made public. The proverbial would hit the fan if it was released.
Sorry
 
  • Sad
Reactions: Jimmie

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
16,449
Messages
191,980
Members
19,097
Latest member
Bigshow