Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

Video loss

Joined
Dec 28, 2018
Messages
7
Reaction score
1
Age
35
I’m sorry if there is another post on this I’ve been digging and can’t seem to find one.

I’m a noob (with the big boy drones) I have a q500 4K cgo3 and st10+. Purchased used from reliable source

I seem to be losing video loss around 4-500ft out @300’ vertical. It will lose signal but then regains after a few seconds. And continues to drop and reconnect at that range I just don’t think that is normal. I’m in a “semi country” setting, I don’t think there is a lot of interference. I was wondering if there is something I’m doing wrong. I’m watching countless videos and reviews and everyone seems to be getting 1000ft+ out and still keeping video is there any settings or configurations I need hopefully that’s enough info to possibly to help me out thanks for al the input!!!
 

WTFDproject

Premium Pilot
Joined
Oct 27, 2018
Messages
757
Reaction score
430
Location
North Carolina Piedmont, USA
For what it's worth, that's about what I get on a similar setup. The only setup difference is I use extended range antenna, and boosters on both control and WiFi channels, and that's still about all I get.
 
Joined
Jul 6, 2018
Messages
887
Reaction score
547
Location
UK
I was gonna say - that sounds pretty typical - the Q500 is not a long range craft, or not without help.
 
Joined
Jul 6, 2018
Messages
887
Reaction score
547
Location
UK
Michigan middle of the state
USA
Ok, I only ask in case you were in the UK or EU, where the video transmission is limited to a quarter of what it's meant to be for CE compliance reasons. That plays merry **** with the range.
 
Joined
Apr 30, 2016
Messages
626
Reaction score
105
Location
Southwest United States
Lots of things can influence your wifi reception and transmissions.
Trees,buildings,hills or any other obstruction will obviously have bad effects on the signal. And as you mentioned there is unseen frequency interference too.
Range extenders and mods can help to improve the situation.
Also to note is even if you lose video in the box the camera is still recording.
Good luck and happy flying,
Jafo
Look here:
 
Joined
Dec 28, 2018
Messages
7
Reaction score
1
Age
35
Thanks everyone!! To add to that question does the video distance correspond to what the bird will actually travel? (Not planning on taking it much further than video signal) but in some instance will the RTH still work say 100-200ft past video signal?
 
Joined
Nov 20, 2018
Messages
40
Reaction score
19
Age
97
Rickeylee, could you please tell me what type of computer setup you're using to edit 4k? I have never been able to do it successfully. While 1080p is great, I bought 4k, I'd like to use 4k.

As far as range, I've had my old duct taped, battle scared Q500 out at 2,000+ feet. It definitely loses signal but the remedy is simple patience. Let it sit out there in hover & invisible. It'll reaquire video signal. Shoot what you can while you can because you'll lose it over & over but patience my boy! Patience! Oh....watch that battery display too.
 
Joined
Apr 30, 2016
Messages
626
Reaction score
105
Location
Southwest United States
Video and control are two different signals.
Control is on 2.4 ghz which travels much farther than a 5 ghz signal for video.
You will lose video long before you lose control.
So yes, RTH will work if there is no video signal.
 
Joined
Dec 15, 2018
Messages
17
Reaction score
1
Age
68
Location
N. Arkasas
You can see about how far legal allows.
This is about Geo Fencing.
Find me at George Wherry at YouTube
 
Last edited:
Joined
Jul 6, 2018
Messages
887
Reaction score
547
Location
UK
I can not show what I wanted, because of bad software.
ZenForo (TM)
Are you trying to link to your video about geofencing ? Just hit the share button in YouTube then copy the link and paste it into a thread like this...

 
Joined
Nov 20, 2018
Messages
40
Reaction score
19
Age
97
Video and control are two different signals.
Control is on 2.4 ghz which travels much farther than a 5 ghz signal for video.
You will lose video long before you lose control.
So yes, RTH will work if there is no video signal.
Thank you Jalo for explaining that! Just for your info from the info received by the knowledgeable folks here, I've been having great success using my two drones together taking video of each other while in hover (very close!) to following each other in trail etc....adds a whole new perspective & dimension. All you gotta' do is be careful or things could get expensive. I'll post a video soon. Thanks again!
 
Joined
Dec 15, 2018
Messages
17
Reaction score
1
Age
68
Location
N. Arkasas
Thank you! It means a lot to me. Took me hours to look like a fool.

RTH is a very useful tool.
 
Joined
Apr 30, 2016
Messages
626
Reaction score
105
Location
Southwest United States
Thought I would add this bit too....
If you lose control connection with the Q, you will lose telemetry on the transmitter as well.
The Q will then stop in a hover on it's own and wait and try to make contact again.
If no connection is re established the Q will RTH on it's own.
I have tested this claim by Yuneec myself and it does work well.
Happy flying,
Jafo
 

New Threads

Forum statistics

Threads
16,005
Messages
186,772
Members
18,618
Latest member
Dale2019