Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

Camera problems

Joined
Apr 21, 2018
Messages
17
Reaction score
2
Age
48
Is anyone else having problems work the camera not moving with the remote? Mine didn't work new so they repaired it by replacing the motor and i flew out around 3x. It worked fine on the last flight and now Saturday I went to fly it and I'm having the same problem
 
Joined
Oct 2, 2018
Messages
1,898
Reaction score
684
Age
53
Location
Uk
Is anyone else having problems work the camera not moving with the remote? Mine didn't work new so they repaired it by replacing the motor and i flew out around 3x. It worked fine on the last flight and now Saturday I went to fly it and I'm having the same problem
Is there a light showing on the camera? So by what you say the camera and gimbal arms itself into the correct position when it boots up, just won't pan or tilt?
 
Joined
Mar 21, 2018
Messages
77
Reaction score
25
Age
56
You have to give us more info to narrow your problem. Do you still have video feed on the ST16? The camera is initializing when you power up your bird or just stay in limp mode. Did you check all the pins on the connecting plate to see if they are bend or so?
 
Joined
Oct 2, 2018
Messages
1,898
Reaction score
684
Age
53
Location
Uk
Hopefully the OP will give more information, so people can advise.
 

WTFDproject

Moderator
Staff member
Premium Pilot
Joined
Oct 27, 2018
Messages
1,083
Reaction score
614
Location
North Carolina Piedmont, USA
There is a string of questions to be asked before we can make anything more useful to you than general guesses. I'm sort of waiting to hear the answers to the initial questions asked by @Mrgs1. In the meantime, have you checked to ensure the camera is still bound to the controller?
I also noticed your description mentioned replacing "the" motor. Each axis has it's own motor. Are you having trouble with only one axis, or with all of them?
 
Joined
Apr 21, 2018
Messages
17
Reaction score
2
Age
48
Sorry for the delay, I was busy. The problem I'm having is exactly the same as before, in my other thread. When i turn on the drone the camera shakes a little bit, then faces down. It has video on the screen and will record and take pics, there's just no control of the position. Once in a while i if i physically face the camera up (forward) and jostle the controls up and down it will move down to where it's pointing to the ground again. The camera was like that when i bought the drone and I've only flown it 3x since I got it back from KAV service.
 
Joined
Apr 21, 2018
Messages
17
Reaction score
2
Age
48
When i asked kavservice what was done to fix the drone here's their response:
Your camera required the replacement of the pitch encoder and pitch motor.
NOTES:
Powered up camera to pitch encode error. Replaced pitch encoder but still received error. Ended up replacing the pitch motor as well and that resolved the issue. Verified current firmware and re calibrated. Bound camera to drone and checked picture and tested tilt/pan. Moving to inspection.
 
Joined
Oct 2, 2018
Messages
1,898
Reaction score
684
Age
53
Location
Uk
When i asked kavservice what was done to fix the drone here's their response:
Your camera required the replacement of the pitch encoder and pitch motor.
NOTES:
Powered up camera to pitch encode error. Replaced pitch encoder but still received error. Ended up replacing the pitch motor as well and that resolved the issue. Verified current firmware and re calibrated. Bound camera to drone and checked picture and tested tilt/pan. Moving to inspection.
If what you say is true, then it might be worth contacting them, there could be claim, I take it there is a warranty on new parts fitted and workmanship? New parts can fail too, see what they say.
 

WTFDproject

Moderator
Staff member
Premium Pilot
Joined
Oct 27, 2018
Messages
1,083
Reaction score
614
Location
North Carolina Piedmont, USA
As @Mrgs1 says, your best chance is to contact KAV again. This is a repeat problem. I imagine they will want to look at it again.
With that said, are you also getting the beep code again? It sounds like the gimbal board itself may have an issue. The problem is that if you go digging around in it, it will be less likely that KAV will be willing or even able to help.

For whatever help it may be, this drawing shows the connectors and codes for the CGo3 board:
cgo3+ Gimbal Board Connections5.jpg
 
  • Like
Reactions: Mrgs1
Joined
Apr 21, 2018
Messages
17
Reaction score
2
Age
48
Right on, I contacted them and Yuneek right away. I'm curious if anyone else has had the same issue. I'm getting ready to ship it back to the service center, they have a 90 day warranty on the service provided. I've just been too busy with work and I have problems sleeping due to an injury last year.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
16,820
Messages
196,349
Members
19,520
Latest member
Jerrytn70