Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

In need of a CG03 gimbal controller

DoomMeister

Moderator/Tech Junkie
Staff member
Premium Pilot
Joined
Dec 25, 2017
Messages
6,622
Reaction score
3,820
Location
Genesee, MI USA
Check with YuneecSkins.com or coptersEU
 
Joined
Sep 10, 2020
Messages
18
Reaction score
2
Age
52
not available, but even if they had-delivery is three times more expensive than the controller
 
  • Like
Reactions: Vaklin

WTFDproject

Moderator
Staff member
Premium Pilot
Joined
Oct 27, 2018
Messages
2,865
Reaction score
2,205
Location
North Carolina Piedmont, USA
Do you mean the CGo3 Gimbal Board as pictured below? If so, it will not work by simply installing a new one or even one from a working camera. The board has to be calibrated to the specific camera, and the calibration program for that was never released to the general public.
CGo3 Gimbal Board.JPG
 
Joined
Sep 10, 2020
Messages
18
Reaction score
2
Age
52
Do you mean the CGo3 Gimbal Board as pictured below? If so, it will not work by simply installing a new one or even one from a working camera. The board has to be calibrated to the specific camera, and the calibration program for that was never released to the general public.
View attachment 26285
Thanks for your reply, if the new controller won't start there is no point in looking. Be healthy!
 
  • Like
Reactions: WTFDproject

DoomMeister

Moderator/Tech Junkie
Staff member
Premium Pilot
Joined
Dec 25, 2017
Messages
6,622
Reaction score
3,820
Location
Genesee, MI USA
The more I read the more I realize Yuncee is really not a great company.
Can you name a major brand company that releases their calibration software and repair manuals to the end user?
 
  • Like
Reactions: WTFDproject
Joined
Sep 10, 2020
Messages
18
Reaction score
2
Age
52
the power supply of the camera will do it with a separate DC / DC converter from 12 to 5.61 volts 1.8 ~3 A
 

DoomMeister

Moderator/Tech Junkie
Staff member
Premium Pilot
Joined
Dec 25, 2017
Messages
6,622
Reaction score
3,820
Location
Genesee, MI USA
Power feed to the camera from the aircraft is through a 1.5A K fuse.
 
Joined
Sep 10, 2020
Messages
18
Reaction score
2
Age
52
This part of the controller that powers the camera itself works, but the other one does not, there are no lights on the controller itself, 3 integrated circuits together with stm 32 are hot, so I want to power the camera separately and put a new controller
 
Joined
Sep 28, 2020
Messages
495
Reaction score
157
Age
52
Location
Kozloduy, Bulgaria
You can power the camera alone. Trace the wires.

You can't control the gimbal with third party controller I guess.
 
Joined
Sep 10, 2020
Messages
18
Reaction score
2
Age
52
You can power the camera alone. Trace the wires.

You can't control the gimbal with third party controller I guess.
I am from Bulgaria, Silistra, if you have the opportunity we can write in viber, my number is 0886 644 205, Momchil
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
19,920
Messages
230,283
Members
24,106
Latest member
Griggsrj