Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

Wrong altitude on Exif Information of my H520E and E90X (with work around by h-elsner!)

h-elsner

Premium Pilot
Joined
Mar 23, 2016
Messages
1,057
Reaction score
722
Location
Bavaria / Germany
I was intrested in what altitudes where provided. Here is a list matching to file "2020-11-13 10-29-07.tlog".
2020-11-13 10-29-07altitudes1.csv is raw data,
2020-11-13 10-29-07altitudes2.ods is prepared to create charts.

altitude_terrain and bottom_clerance in MAV message 141 are not used (always 0).

The data values came from MAV messages GPS_RAW_INT (24), GLOBAL_POSITION_INT (33) and Altitude (141).

br HE

Update: Files removed due to privacy.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Hypano
Joined
Nov 12, 2020
Messages
25
Reaction score
10
Age
24
Location
Bavaria / Germany
I was intrested in what altitudes where provided. Here is a list matching to file "2020-11-13 10-29-07.tlog".
2020-11-13 10-29-07altitudes1.csv is raw data,
2020-11-13 10-29-07altitudes2.ods is prepared to create charts.

altitude_terrain and bottom_clerance in MAV message 141 are not used (always 0).

The data values came from MAV messages GPS_RAW_INT (24), GLOBAL_POSITION_INT (33) and Altitude (141).

br HE

Update: Files removed due to privacy.

Thanks alot! And thanks for removing :)
 

h-elsner

Premium Pilot
Joined
Mar 23, 2016
Messages
1,057
Reaction score
722
Location
Bavaria / Germany
Here is a quick&dirty tool to correct the altitude from E90 EXIF.
It adds factor 10 to altitude when camera model contains 'E90'.
Input: A directory with JPG pictures.
Output: A CSV file for Reality capture Software with "Name, lat, lon, alt [m]", No header (i can add when needed).
Also I could add a filter for the camera type or manufacturer when requested.


Update: Improved tool below.
 
Last edited:
Joined
Nov 12, 2020
Messages
25
Reaction score
10
Age
24
Location
Bavaria / Germany
Here is a quick&dirty tool to correct the altitude from E90 EXIF.
It adds factor 10 to altitude when camera model contains 'E90'.
Input: A directory with JPG pictures.
Output: A CSV file for Reality capture Software with "Name, lat, lon, alt [m]", No header (i can add when needed).
Also I could add a filter for the camera type or manufacturer when requested.
You are crazy and genius!!!

I am really jealous right now ... I wish I could do something like that. I'm already glad when my overcomplicated Excel tables work right away. 😅


The header is not necessary for me, but is it complicated to set the JPG filename as name in the CSV output?

--
Update:
I just created an Excel file which removes the name and replaces it with the "image filenames". I just put the content of the CSV into it and then I can copy the output and paste/replace it into the original CSV.

The first result of the 3D scan was also very promising! The workaround seems to work for me now, that is a real relief.
 

Attachments

  • Excel, CSV Name Exchanger.zip
    199.3 KB · Views: 4
Last edited:
  • Like
Reactions: Steve Carr

h-elsner

Premium Pilot
Joined
Mar 23, 2016
Messages
1,057
Reaction score
722
Location
Bavaria / Germany
I did not understand what 'Name' means. I thout the name for the project/picture list, something like that. File name makes really sense! File name with or without the file extension (.jpg)?
 
Joined
Nov 12, 2020
Messages
25
Reaction score
10
Age
24
Location
Bavaria / Germany
I did not understand what 'Name' means. I thout the name for the project/picture list, something like that. File name makes really sense! File name with or without the file extension (.jpg)?
Jup File extension is needed, thanks alot :)

PS:
Hast du was dagegen, dass ich dann deinen Post als Workaround in die Eingangsfrage reinschreibe?
 
Last edited:

h-elsner

Premium Pilot
Joined
Mar 23, 2016
Messages
1,057
Reaction score
722
Location
Bavaria / Germany
Here it is with file name and file extension. When in the picture folder also other stills (i.e. from DJI) are in then they can excluded from outputlist by setting filter. The status bar shows now number of jpg files - number of datasets in the output file - text messages.

This can be a workaround if the user will take the same application like you for post processing. Here is a german and a english version.

Any comment is welcome.

br HE
 
Last edited:

h-elsner

Premium Pilot
Joined
Mar 23, 2016
Messages
1,057
Reaction score
722
Location
Bavaria / Germany
If there are pictures in the folder that do not have GPS data in EXIF this will not be filtered out in output file. I made small improvement.
 

Attachments

  • E90exif_de.zip
    1.3 MB · Views: 4
  • E90exif_en.zip
    1.3 MB · Views: 3
  • Like
Reactions: Hypano
Joined
Nov 12, 2020
Messages
25
Reaction score
10
Age
24
Location
Bavaria / Germany
If there are pictures in the folder that do not have GPS data in EXIF this will not be filtered out in output file. I made small improvement.
Sorry for the late reply, thank you very much!
I am currently busy again with planning and working, so I did not get a chance to answer.
Currently I am not on many projects where the H520E has been used, there are still many projects made with the Mavic Mini, but next week it will be the other way around.
Your software already has and will definitely continue to help me very well!
 
Joined
Nov 24, 2020
Messages
3
Reaction score
1
Age
35
Geç cevap için özür dilerim, çok teşekkür ederim!
Şu anda yine planlama ve çalışma ile meşgulüm, bu yüzden cevap verme şansım olmadı.
Şu anda H520E'nin kullanıldığı pek çok projede değilim, hala Mavic Mini ile yapılmış birçok proje var, ancak önümüzdeki hafta tam tersi olacak.
Yazılımınız zaten bana çok iyi yardımcı oldu ve kesinlikle devam edecek!
Merhaba
Yuneec H520E RTK, görev sırasında PPK ve Pix4d yazılımlarında kullanılmak üzere EXIF dosyası oluşturuyor mu
Teşekkürler

Google Translate:

Hello there
Does Yuneec H520E RTK generate EXIF file to be used in PPK and Pix4d software on duty
Thank you
 
Last edited by a moderator:
Joined
Nov 12, 2020
Messages
25
Reaction score
10
Age
24
Location
Bavaria / Germany
Merhaba
Yuneec H520E RTK, görev sırasında PPK ve Pix4d yazılımlarında kullanılmak üzere EXIF dosyası oluşturuyor mu
Teşekkürler

Translated:
"Hello
Does Yuneec H520E RTK generate an EXIF file for use in PPK and Pix4d software in service?
Thanks a lot"
first of all, English would be better ;)

The H520E stores EXIF information in JPG images.
The RTK is designed for PPK too, so I assume that this information is stored.
As far as I know RTK works immediately and PPK is used to prepare the data, I think that as long as RTK works without disconnection the data will be stored directly.

But you might want to open a new thread, this one is about incorrect altitude data in the H520E "no RTK".

EDIT:
"All data, including raw GNSS data, can be logged on board. Thus, the system is also already for PPK (Post Processed Kinematics)."
But it does not say that the RTK data is stored directly in the EXIF data. I don't know much about this either, but what I do know about RTK so far, I assume that this will be the case.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: DoomMeister
Joined
Nov 24, 2020
Messages
3
Reaction score
1
Age
35
first of all, English would be better ;)

The H520E stores EXIF information in JPG images.
The RTK is designed for PPK too, so I assume that this information is stored.
As far as I know RTK works immediately and PPK is used to prepare the data, I think that as long as RTK works without disconnection the data will be stored directly.

But you might want to open a new thread, this one is about incorrect altitude data in the H520E "no RTK".

EDIT:
"All data, including raw GNSS data, can be logged on board. Thus, the system is also already for PPK (Post Processed Kinematics)."
But it does not say that the RTK data is stored directly in the EXIF data. I don't know much about this either, but what I do know about RTK so far, I assume that this will be the case.
Of course, if it were in English :))
Thanks for the reply.
As far as I understand, PPK does not create an Exif file to process it. If there is no network RTK connection, the device is not very sensitive.
 
  • Like
Reactions: Hypano
Joined
Dec 5, 2016
Messages
124
Reaction score
48
This information that you got from Yuneec Germany seems to contradict what I got from the Youneec sight in Poland? This clearly shows the battery connections are the same and the charger is advertised for the H3 and the H520e. Someone is wrong or just maybe it isn't available yet in Germany?
DY5 - DUAL CHARGER FOR Yuneec Typhoon H3, (H520E)
Regards.
Mike
Hi,
this information has since been corrected. The DY5 for H3 does work with H520E batteries, but doesn't charge them fully, so it's not really comptible.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
18,949
Messages
220,286
Members
22,094
Latest member
Midaswells