Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

Cannot connect to Typhoon H?

Joined
Nov 8, 2016
Messages
4
Reaction score
0
Age
72
I just got my H in the other day. I downloaded the ST16 and H updates to my SD card. I was able to update the ST16 but the H will not connect to the ST16. I keep getting a "wifi not connected" when I select Update under the H.

After I power the H up a RED light comes on on the CG03 and then it turn to green flashing. The light under the battery is flashing BLUE.

I have them both set up on my kitchen Island.

Any help would be appreciated.
 
Joined
Oct 10, 2016
Messages
103
Reaction score
26
Age
57
Is your st16 connected to a wireless network to the internet?
 
Joined
Nov 8, 2016
Messages
4
Reaction score
0
Age
72
I think I figured it out. The message is apparently referring to the wifi between the ST16 and the H. Anyway it is working and updated. Apparently when I created a new model in the setup it did not take so I did it again and everything is fine so far.

There is a wifi feature in the PAD and I did try to connect to my wifi but is showing "authentication problems".

Thanks for the reply.
 
Joined
Sep 18, 2017
Messages
7
Reaction score
0
Age
39
I am experiencing a similar problem, but in my case I am unable to exit the "System Settings" panel, it say I have to connect the camera first, which seems to be impossible as the ST16 does not detect any wifi signal...
 

PatR

Premium Pilot
Joined
May 1, 2016
Messages
9,829
Reaction score
5,203
Location
N. California
The only WiFi that is of any concern is between the H and the camera. If a model and/or camera has not been selected there will not be any WiFi. If the 16 has not been bound to the aircraft systems there may not be WiFi.
 
Joined
Sep 18, 2017
Messages
7
Reaction score
0
Age
39
Actually, I can operate the camera through the ST16 (I was at home and didn't operate the drone itself): I can tilt and pan, but still no images. So the drone is binded, and the signal from the camera is the issue.
 
Joined
Sep 18, 2017
Messages
7
Reaction score
0
Age
39
Good morning. I could take some screenshots to let you see what is going wrong with the camera and the ST16 in order to see if this can help you getting any idea on finding a possible solution.


Firstly, when I start the ST16 this is the screen I see (the model is binded to this ST16 through the "Bind" page. I can operate the camera along its axes):

Screenshot_2017-09-22-12-33-08[1].png



If I tap on the "ok" button it goes to the "Camera select" page, where I try to select the C-GO3-Pro, unsuccessfully:

Screenshot_2017-09-22-12-25-31[1].png



Now I go back to the "Bind" page, to connect the camera, and this is what I see - refresh/reset/bind unsuccessful:

Screenshot_2017-09-22-12-28-49[1].png



If I go on the page "About controller" I can see the message "Wifi is not connected, can't get version!":

Screenshot_2017-09-22-12-28-40[1].png



I cannot move away from these pages.... No way tapping the "return" button down right of the screen...
Any clue, idea, solution?

Thank you in advance.


UPDATE: I have another ST16 which works properly with the same aircraft, so I know I can isolate the problem at this very ST16 and possibly limited to the wifi device.
 
Last edited:

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
16,632
Messages
193,844
Members
19,293
Latest member
Traceur