Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

Typhoon H motor loose...WTF! Is it normal???

Joined
Apr 26, 2016
Messages
29
Reaction score
21
Age
41
Hi,
I have noticed that the front left motor has a slight play when I touch it...and also it makes a strange noise when by hand I rotate it...
The strange thing is that if I try to accelerate without the props this motor goes into alarm (5 motors land immediately) but it continues turning as the other.

When props are on, NO ERROR and my typhoon flys good. No vibration, steady hovering...I try everything to stress it but nothing, it seems normal with prop on


Here the video with the audio...

I think I need to send it back to the assistance :-(((((
 
Joined
Apr 25, 2016
Messages
201
Reaction score
81
Location
Newquay - Cornwall - UK
Hi,
I have noticed that the front left motor has a slight play when I touch it...and also it makes a strange noise when by hand I rotate it...
The strange thing is that if I try to accelerate without the props this motor goes into alarm (5 motors land immediately) but it continues turning as the other.

When props are on, NO ERROR and my typhoon flys good. No vibration, steady hovering...I try everything to stress it but nothing, it seems normal with prop on


Here the video with the audio...

I think I need to send it back to the assistance :-(((((
Sounds like the Bearing is gone on that motor
 
  • Like
Reactions: Badala
Joined
Mar 23, 2016
Messages
32
Reaction score
5
Age
47
Hi,
I have noticed that the front left motor has a slight play when I touch it...and also it makes a strange noise when by hand I rotate it...
The strange thing is that if I try to accelerate without the props this motor goes into alarm (5 motors land immediately) but it continues turning as the other.

When props are on, NO ERROR and my typhoon flys good. No vibration, steady hovering...I try everything to stress it but nothing, it seems normal with prop on


Here the video with the audio...

I think I need to send it back to the assistance :-(((((

I hope mine is not like this!:confused:

Just saw another Typhoon H out of the box.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Sectordrone
Joined
Apr 7, 2016
Messages
315
Reaction score
117
Age
63
Location
suncoast of florida
Hold the motor base as you wiggle the top.. If there is excessive bearing play it will show up then, Its hard to tell via your video as the whole arm wiggles?
 
Joined
Mar 2, 2016
Messages
1
Reaction score
13
Location
Texas
Difficult to see with wiggling arms. Can to tighten any of the motor screw slightly for looseness ? see if that helps?
 
Joined
May 17, 2016
Messages
144
Reaction score
48
Location
Baytown, TX
Hi,
I have noticed that the front left motor has a slight play when I touch it...and also it makes a strange noise when by hand I rotate it...
The strange thing is that if I try to accelerate without the props this motor goes into alarm (5 motors land immediately) but it continues turning as the other.

When props are on, NO ERROR and my typhoon flys good. No vibration, steady hovering...I try everything to stress it but nothing, it seems normal with prop on


Here the video with the audio...

I think I need to send it back to the assistance :-(((((

OH no!! Yuneec will help you! Give them a call 844 898 6332

I'm sorry this has happened!
 
  • Like
Reactions: Capt. Crunch
Joined
May 15, 2016
Messages
47
Reaction score
14
Age
40
Mine also wont let you accellerate without the props, but works fine with... i wonder if thats normal.
 
Joined
May 15, 2016
Messages
47
Reaction score
14
Age
40
That is normal! and should get a warning, "No Props Installed"
I dont get that warning. I get a 5 motor operation mode warning and land immediately warning... With props installed, they spin perfect and she flies just fine.

I'm not going to worry until the warnings happen with props on...
 
Joined
May 19, 2016
Messages
32
Reaction score
24
Age
39
Hi,
I have noticed that the front left motor has a slight play when I touch it...and also it makes a strange noise when by hand I rotate it...
The strange thing is that if I try to accelerate without the props this motor goes into alarm (5 motors land immediately) but it continues turning as the other.

When props are on, NO ERROR and my typhoon flys good. No vibration, steady hovering...I try everything to stress it but nothing, it seems normal with prop on


Here the video with the audio...

I think I need to send it back to the assistance :-(((((
I tried to start the motor without the propellers also. I observed that when the Typhoon H is in start mode the motors work but once you try to accelerating them the motors goes into 5 motor mode and sounds the warning alarm. I believe there are sensors built into the motor that sense if the prop are not on.
 
Joined
Mar 2, 2016
Messages
1
Reaction score
13
Location
Texas
I tried to start the motor without the propellers also. I observed that when the Typhoon H is in start mode the motors work but once you try to accelerating them the motors goes into 5 motor mode and sounds the warning alarm. I believe there are sensors built into the motor that sense if the prop are not on.
There are !
 
  • Like
Reactions: Moldy_Noldy
Joined
Mar 23, 2016
Messages
32
Reaction score
5
Age
47
I tried to start the motor without the propellers also. I observed that when the Typhoon H is in start mode the motors work but once you try to accelerating them the motors goes into 5 motor mode and sounds the warning alarm. I believe there are sensors built into the motor that sense if the prop are not on.
I don't know there are sensors in the motor that could detect that.
As I know, if the ESC is smart enough, it could detect the status of the motor.
And the attitude sensor of flight controller can also do it.
 
Joined
Mar 23, 2016
Messages
32
Reaction score
5
Age
47
Please call tech support for assistance at 1-844-898-6332 / [email protected]

M-F 6am-5pm PST
Sat. 8am-4:30pm PST

-Team Yuneec
Thanks for the quick response anyway!
Would you explain in what conditions the H will be switched to 5-motor mode?
Is it normal for the noise in the Badala's video above? I will have my H arrived tomorrow, so I'm curious about that.
 
Joined
Mar 2, 2016
Messages
1
Reaction score
13
Location
Texas
So you think it doesn't matter?
I will have mine arrived and expect to fly it soon.
Sorry, matter what? That the motors are loose? Yes it would matter!, whenever I get a new drone or basically anything mechanical, I am in a habit of checking screws and joints for looseness, I do not torque them, just make sure they are snug and all motors and parts are on even and tight! I do this after every ten or so flights also, as things tend to loosen up, especially on new items till they settle in!
 
Joined
May 23, 2016
Messages
43
Reaction score
2
Sorry, matter what? That the motors are loose? Yes it would matter!, whenever I get a new drone or basically anything mechanical, I am in a habit of checking screws and joints for looseness, I do not torque them, just make sure they are snug and all motors and parts are on even and tight! I do this after every ten or so flights also, as things tend to loosen up, especially on new items till they settle in!
Good habit! And glad to know Yuneec responses so quickly!
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
16,806
Messages
196,118
Members
19,498
Latest member
AlRob