Hello Fellow Yuneec Pilot!
Join our free Yuneec community and remove this annoying banner!
Sign up

Will the ST-10 Work with the Typhoon H? Anyone know for sure ?

Joined
May 7, 2016
Messages
46
Reaction score
5
Age
46
I want to use two controllers with team mode and would like to know if I use st-10 it will work or do I need an ST-16?...
Already know the Wizard works but I'm used to flying with sticks...
Thanks!!
 
Joined
Mar 2, 2016
Messages
253
Reaction score
90
Age
53
The short answer is no, for now.

The reason for this is that the ST16 is used to control the camera in team mode. This means that the second controller need to be able to handle raising the landing gear and right now there is no way to do that with the ST10. I still think this is a cop out as the wizard firmware was updated to handle the landing gear so I can see no reason the ST10 could not.

Note that you still can connect to the CG03+ with the ST10- not problem there .
 
Joined
May 7, 2016
Messages
46
Reaction score
5
Age
46
The short answer is no, for now.

The reason for this is that the ST16 is used to control the camera in team mode. This means that the second controller need to be able to handle raising the landing gear and right now there is no way to do that with the ST10. I still think this is a cop out as the wizard firmware was updated to handle the landing gear so I can see no reason the ST10 could not.

Note that you still can connect to the CG03+ with the ST10- not problem there .
Could I pilot with the ST-16 and have the camera controlled by the ST-10?
 
  • Like
Reactions: Hun il Lee
Joined
Mar 2, 2016
Messages
253
Reaction score
90
Age
53
As far as I know that is not possible right now but a firmware update can fix that and I sure hope they will as I have a ST10+ already.
 
Joined
Apr 10, 2016
Messages
592
Reaction score
173
Age
55
I think the ST10+ will bind to the camera and the H. But the ST10 only has 10 channels hence the name. If you bind to the camera you can't rotate the gimbal. If you bind to the H, you can't raise and lower the landing gear. Hopefully they will come up with a way to use one of the camera buttons to raise and lower the gear so you can use the ST10 to fly the H and the ST16 to control the camera.
Use the Wizard that comes with the H,that's what it's designed to do.
 
  • Like
Reactions: cokeaddict
Joined
May 26, 2016
Messages
108
Reaction score
8
Age
40
I too am after this - the wizard does not look like i will get the control i need, i might get an st12 for flying - will the st12 do wifi out with a tablet for video?
 
Joined
May 7, 2016
Messages
46
Reaction score
5
Age
46
I too am after this - the wizard does not look like i will get the control i need, i might get an st12 for flying - will the st12 do wifi out with a tablet for video?
The ST-12 is compatible looks just like the st-10 but has two more channels
For a step up look for another st-16 (which is impossible to find)...I know of one available.
Also the ST-24 is also compatible They are Like $1200 New... Check out ebay you may find one there.

Hope this helps
 
Joined
May 10, 2016
Messages
101
Reaction score
24
Location
So.California
Has anyone tried flying the Q500 with ST16? I own both H and Q but i am a bit hesitant to try this lol
 
Last edited:
Joined
Mar 2, 2016
Messages
253
Reaction score
90
Age
53
I will try this weekend.
 
Joined
May 26, 2016
Messages
108
Reaction score
8
Age
40
Could you let me know if you get video on both controllers please?
 
Joined
Apr 30, 2016
Messages
119
Reaction score
57
Age
65
Location
Denmark
Those who always want to also control its hopefully not mothballed Q500 with the grandiose ST16 .....
HERE is a short "HOW TO" for binding ST16 with the Q500, INCL. VIDEO EVIDENCE
In the ST16:
1. Select a new model name
2. Select the Typhoon H as "Type", save
go over system in "Bind"
3. tilt the Q500 2x quickly 45 degrees forward
4. in the ST16 "Bind" menu on the top right
Press "Refresh" to see Copter- and Cam ID of Q500 and the CGO3
5. Touch each and press Bind
(Only Copter, then Cam)
Fertsch ....
The video image of CGO3 comes with small mini-interference, since it does not broadcast in 720p.
Of course, it will only work the 10 channels that can receive the Q500 .... All other Knöppe / functions it does not react just ....
Thank God that otherwise in both RC controls are assigned the same for the Q500



 
Last edited:
Joined
Jun 7, 2016
Messages
8
Reaction score
1
Age
49
Had the ST10+ controller today in tandem with the Typhoon H , now got it all connected and worked fine but as others point out when the st10+ is in control of the H it can't raise or lower the landing gear . The H control did control the camera fine but you don't get any telemetry on screen with it and you see the legs as they can't be raised .
Can anyone tell me if they plan a firmware fix to allow a switch or something on the ST10+ controller to allow you to raise the gear if at all possible or if you use the ST10+ as camera control to allow the 360 use of it ? .

Thanks
 
  • Like
Reactions: Kris Bates
Joined
May 14, 2016
Messages
26
Reaction score
4
Age
62
Had the ST10+ controller today in tandem with the Typhoon H , now got it all connected and worked fine but as others point out when the st10+ is in control of the H it can't raise or lower the landing gear . The H control did control the camera fine but you don't get any telemetry on screen with it and you see the legs as they can't be raised .
Can anyone tell me if they plan a firmware fix to allow a switch or something on the ST10+ controller to allow you to raise the gear if at all possible or if you use the ST10+ as camera control to allow the 360 use of it ? .

Thanks
When I did a bind as a test with my ST10+ the other day the camera did not point straight ahead it always pointed to the left about the 10 oclock position . never tried to fly with the ST10 though :)
 
Joined
May 14, 2016
Messages
26
Reaction score
4
Age
62
Those who always want to also control its hopefully not mothballed Q500 with the grandiose ST16 .....
HERE is a short "HOW TO" for binding ST16 with the Q500, INCL. VIDEO EVIDENCE
In the ST16:
1. Select a new model name
2. Select the Typhoon H as "Type", save
go over system in "Bind"
3. tilt the Q500 2x quickly 45 degrees forward
4. in the ST16 "Bind" menu on the top right
Press "Refresh" to see Copter- and Cam ID of Q500 and the CGO3
5. Touch each and press Bind
(Only Copter, then Cam)
Fertsch ....
The video image of CGO3 comes with small mini-interference, since it does not broadcast in 720p.
Of course, it will only work the 10 channels that can receive the Q500 .... All other Knöppe / functions it does not react just ....
Thank God that otherwise in both RC controls are assigned the same for the Q500



Hi cant view this video , it must be a private one , needs set to public so all can view.
 
Joined
Jun 7, 2016
Messages
8
Reaction score
1
Age
49
When I did a bind as a test with my ST10+ the other day the camera did not point straight ahead it always pointed to the left about the 10 oclock position . never tried to fly with the ST10 though :)
We connected it as the st10+ controlled the H and used the H controller for the camera and it all worked fine except the landing gear could not be lifted would be nice if they get a fix for that .
 
Joined
May 14, 2016
Messages
26
Reaction score
4
Age
62
We connected it as the st10+ controlled the H and used the H controller for the camera and it all worked fine except the landing gear could not be lifted would be nice if they get a fix for that .
Gotcha , I never tried it in the team mode settings , only added as a new craft then Bind , to see what happened lol
 
Joined
Jun 4, 2016
Messages
336
Reaction score
282
Age
50
I would like to do the following thing :
- give the wizard to my "moving target", a man that works for example
- go in watch me mode
- control the H with ST16

So I could concentrate to the height, distance, always being focused on my subject and having nice travellings or things like that.
Is this possible ?
 
Joined
Apr 11, 2017
Messages
1
Reaction score
0
Age
69
How about using the wizard, just to get the legs retracted, then let the st-10 take over.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
17,093
Messages
199,731
Members
19,790
Latest member
cadillac